Gülümse'SEN Çocuk Panayırı Moral Verecek!

Kansersiz Yaşam Derneği, İnsana Güven Eğitim ve Danışmanlık ile birlikte kanser hastası çocuklar ve aileleri için bir panayır düzenliyor.

Gülümse'SEN Çocuk Panayırı Moral Verecek!
Gülümse'SEN Çocuk Panayırı Moral Verecek!

Çocukluk çağı kanserlerde iyileşme oranının yüzde 60-70′e yükseldiği günümüzde, çocukların iyileşme döneminde tekrar topluma kazandırılması, hayata yeniden entegre olması bir problem teşkil ediyor.

 "Gülümsemek iki insan arasındaki en kısa mesafedir"

Bu amaçla birçok çalışma yapan Kansersiz Yaşam Derneği, İnsana Güven Eğitim ve Danışmanlık ile birlikte kanser hastası çocuklar ve aileleri için bir panayır düzenliyor.

Çocukların sosyalleşmesi ve ailelerin süreç ile ilgili bilgilendirilmesi amaçlanan Gülümse'SEN Çocuk Panayırı, 1 Haziran 2014 Pazar günü saat 12:00'de Ataşehir Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nın bahçesinde gerçekleşecek.

Çocukluk çağı kanserlerinde, çocuk, hastalık ve devamındaki tedavi zamanlarında sosyal hayattan oldukça uzaklaşıyor. Çocuk kanserlerinde sağ kalım oranı ve tedavi seçeneklerinin artık son derece fazla olduğu günümüzde, gençlerin kanser tedavisi bittikten sonra "hayata entegre" olma problemleri en önemli sorun olarak gösteriliyor. Özellikle çocukluk çağı kanserlerinde "moral" tedavi sonrasında motivasyon ve adaptasyon aşamalarında oldukça önemli rol oynuyor.

Kanserli çocukların sosyal hayattan uzaklaşma problemine yönelik Gülümse'SEN Çocuk Panayırı'nı düzenleyen Kansersiz Yaşam Derneği ve İnsana Güven Eğitim ve Danışmanlık, bu sayede tekrar bir olma duygusunu hissettirmeyi hedefliyor.

Çocukları ve ailelerini içinde bulundukları sıkıntılı durumdan bir gün olsun uzaklaştırabilmek ve kendilerini farklı hissetmedikleri bir ortamda eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayabilmek amacı ile düzenlenecek olan panayır, ayakta tedavi gören 100 kanser hastası çocuğu ve aileleri ile birlikte 500 kişiyi ağırlayacak.

Gülümse'Sen Panayırı'nda, büyük bir oyun alanı içinde çocuklar için hazırlanacak dans, ritim, drama, sihirbaz, jonglör gösterileri ile yoga, resim, cupcake yapımı, dev bir panonun boyanması, çiçek ekimi gibi aktiviteler hazırlanırken; aileler için de bir "Bana Sor" çadırı kurulacak. Kendi alanlarında yetkin Psikologlar ve psikoonkologlar oluşan bu çadırda, gün boyunca aileler sorularına yanıt alma imkânı bulabilecek.

Kansersiz Yaşam Derneği ve İnsana Güven Eğitim ve Danışmanlık,'ın birlikte düzenlediği panayıra, Fenerbahçe Eğitim Kurumları, FBSK Fenerbahçe Çocuk Kulübü Fantorya Card, Bahçıvan, Le Fırın, Uludağ Limonata, Nestle Pure Life, Dimes, Ertan Kasap, Gürkan Şef, Simit Sarayı, Ülker, Koton, Algida, Doğan Kitap, Thalia – Akten Kozmetik, Hürrem Sultan Hamamı, De Cooks Party, Sunu İletişim, Hakan Yavaş ile çocuk şarkıları, Müjde Kotil ile resim çalışmalar, Özel İstanbul Güzel Sanatlar Okulu, Depo Dans ile dans gösterisi ve Kaan Şolcum Ritm terapi aktivitesi ile firmalar destek veriyor.


Tarih
: 1 Haziran 2014 Pazar
Saat 12:00
Yer : Fenerbahçe Eğitim Kurumları
Adres: Kayışdağı Mh. Uslu Caddesi Yunus Sokak No:1 Ataşehir / İstanbul Ataşehir
Telefon:(0216) 466 6200




Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER