Fil’m@9, Teras Sezonunu Açıyor!

İstikrarlı yolculuğu sayesinde, her ay her durakta daha da kalabalıklaşan Fil'm@9; artık İstanbullu sinemaseverler tarafından "beklenen" bir etkinlik hâline geldi.

Fil’m@9, Teras Sezonunu Açıyor!
Fil’m@9, Teras Sezonunu Açıyor!

2 Mayıs Topless Teras, Beyoğlu

İstikrarlı yolculuğu sayesinde, her ay her durakta daha da  kalabalıklaşan Fil'm@9; artık İstanbullu sinemaseverler tarafından "beklenen" bir etkinlik hâline geldi. Üstelik bu ay, bu buluşma her zamankinden daha heyecan verici. Zira baharın gelişiyle birlikte etkinliklerimizi yeniden göğün altına taşıyoruz.

1890'dan bu yana her tüketicisini birer müdavime dönüştürmeyi başaran destekçimiz Bomonti'nin ana sponsorluğunda, Sony Mobile'ın teknoloji sponsorluğunda ve içerik destekçimiz Tabor International Film Festival'in katkılarıyla hazırlanan Fil’m@9 etkinliği, en az ilkbaharın kendisi kadar heyecan verici bir seçki sunuyor.

Geçtiğimiz yıl Sitges ve Frightfest gibi iki önemli korku filmi festivalinde gösterilen ve Berlin sokaklarını neon ışıkları altında türünün stilize bir örneğine çeviren Yellow (2012), etkinliğin göze çarpan ilk filmi. Bu 26 dakikalık giallo güzellemesinin başarılı yönetmeni Ryan Haysom’un etkinliğe bizzat katılacak olması ise Yellow’un Türkiye’deki ilk gösterimine yönelik heyecanı iki katına çıkaracak cinsten. Mayıs seçkisinin dikkat çeken bir diğer yabancı yapımını, insanlar arasındaki mesafeleri ve farklılıkları sıcak bir erimeye maruz bırakan Oscar ödüllü Curfew (2012) oluştururken, tek planlık bir evlilik manzarasını vurucu bir şekilde gözler önüne seren Buhar (2012) ve orta sınıf bir aileyi eğitim kavramı üzerinden masaya yatıran Kafes (2012) seçkideki yerli filmler olarak göze çarpıyor. Türkiyeli filmlerin yönetmenleri Abdurrahman Öner ve Oğuzhan Akalın da etkinliğe katılım gösterecek isimler arasında bulunuyor.

2 Mayıs Perşembe akşamı, saatler Fil'm@9 olduğunda; filmlerin içine giriyoruz, müziklerin makamında kayboluyoruz. Topless'ın harikulade terasında Fil'm@9 için toplanıyoruz. Sizleri de bekliyoruz!

Bir Fil'm Hafızası organizasyonu olan Fil'm@9 biletlerini, 15 Nisan itibariyle Biletix satış noktalarından ve etkinlik günü Topless girişinden temin edebilirsiniz.


 Fil’m@9 Programı
20:00 DJ Performansı

21:00 Fil’m@9 Seçkisi (1. Bölüm)

22:30 Ara

22.40 Fil’m@9 Seçkisi (2. Bölüm)

23:45 DJ Performansı



Fil’m@9 Seçkisi

More Than It Is (2011)
Yeni Zelanda / Anton Seim / 25’ Kilometrelerce yol kat ettikten sonra yaşanan hayal kırıklığı, ardından çıkagelen bir sürpriz ile birlikte yola kalınan yerden devam etmek. “More Than It Is” sürpriz başlangıçlara gebe bir yol hikayesi.


Kafes (2012)
Türkiye / Oğuzhan Akalın / 13’

“Kafes” orta sınıf bir aileyi, eğitim üzerinden masaya yatırırken aynı zaman da heceleyerek anlatım yapan dış ses ile absürd ve oldukça deneysel bir tecrübe vadediyor.


The Extraordinary Life of Rocky (2010)
Belçika / Kevin Meul / 14’

Kahramanımız  Rocky, kötü şansını yenmek için sevgiyi hayatından çıkarır. Wes Anderson’ın sinematografik anlayışından izler taşıyan film, şansızlık üzerine yazılmış kara bir komedi.


Buhar (2012)
Türkiye / Abdurrahman Öner / 12’

12 dakikalık tek plandan oluşan “Buhar”, bir evliliği yemek masasında metaforik bir anlatım eşliğinde sorguya yatırıyor.


Curfew (2012)
A.B.D. / Shawn Christensen / 19’

Hayat kurtarıcı bir telefon sesi,  birbirine uzak olan iki insanı birbirine yakınlaştırıyor. 2012’nin Oscar ödüllü kısası, tıpkı karakterleri gibi vaat ettiklerini gerçekleştiriyor.


Get a Move On (2011)
Hırvatistan / Petar Oreskovic / 20’

Kazara gerçekleşen bir buluşma, genç işadamı Miro’nun, hayatın günden güne fazlalaşan rutinliğinden kaçması ve tekrar yaşamaya başlaması için ona bir şans verecektir.


Yellow (2012)
Almanya / Ryan Haysom / 26’

Münzevi bir hayat süren yaşlı bir adam, neon ışıklı Berlin sokaklarında,  gözü dönmüş bir seri katilin peşine düşüyor.


Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2013, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER