ENGELLİLİĞE DOĞRU YAKLAŞIM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

Engelli bireylere yardımcı olurken yanlarında refakatçıları dahi olsa direkt olarak engelli bireyle iletişim kurulmlı

ENGELLİLİĞE DOĞRU YAKLAŞIM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ
 ENGELLİLİĞE DOĞRU YAKLAŞIM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

Ataşehir Belediyesi’nin, Düşler Akademisi ve Alternatif Yaşam Derneği ile birlikte yürüttüğü “Engelliliğe Doğru Yaklaşım” isimli eğitim, Deniz Karıcı ve Cansu Çakıcı eğitmenliğinde ve Alternatif Yaşam Derneği Gönüllüleri’nin katılımıyla gerçekleşti.
1 Kasım Çarşamba günü düzenlenen eğitimde; engellilik olgusu, insan hakları, dünyada engellilik, çevre, bakım hizmetlerine ait bilgiler verilirken,  fiziksel, görme, işitme, zihinsel, down sendromlu ve otizmli bireylere nasıl yaklaşılması gerektiği anlatıldı.
Eğitmen Karıcı, engelliliği tanımlarken; “Fiziksel, duyusal ve zihinsel eksikliklere sahip insanların, günlük hayatlarında fiziksel, sosyal ve ekonomik pek çok bariyerle karşılaştıkları bir yaşam biçimidir” diyerek bu bireylere yaklaşım biçimlerinin önemini vurguladı.
Engelli bireylere yardımcı olurken yanlarında refakatçıları dahi olsa direkt olarak engelli bireyle iletişim kurulması gerektiğini vurgulayan Karıcı, “size yardımcı olabilir miyim?” şeklinde öncelikle soru sorulması, kabul ediliyorsa “peki hangi konuda yardımcı olabilirim?” gibi cümlelerle iletişim kurulması gerektiğini vurguladı. Eğer anlaşılmadığınızı düşünüyorsanız kendinizi farklı bir kelime seçerek, vücut dili kullanarak ya da yazarak ifade edebileceğinizi aktardı.
Herkesin birer engelli olabileceğini belirten Deniz Karıcı, duyarlı yaklaşmanın tüm engelleri ortadan kaldırabileceğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER