“Düşler Mozaiği” Sergisi ve Mozaik Atölyesi

Antik Dünyadan Modern Zamanlara Büyülü Bir Yolculuk “Düşler Mozaiği” Sergisi ve Mozaik Atölyesi Starcity Outlet’te

“Düşler Mozaiği” Sergisi ve Mozaik Atölyesi
“Düşler Mozaiği” Sergisi ve Mozaik Atölyesi

 Antik Dünyadan Modern Zamanlara Büyülü Bir Yolculuk “Düşler Mozaiği” Sergisi ve Mozaik Atölyesi Starcity Outlet’te 
JLL Türkiye’nin deneyimli kadrosuyla yönetilen Starcity Outlet,  3 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceği “Düşler Mozaiği” Sergisi ve Mozaik Atölyesi ile 7’den 70’e tüm ziyaretçilerini antik dünyadan modern zamanlara, büyülü bir yolculuğa davet ediyor. 

Ziyaretçilerin alışveriş merkezlerine dair düşüncelerini yenilikçi adımlarıyla yeniden şekillendiren Starcity Outlet, “Düşler Mozaiği”  ile Anadolu’nun kadim mozaiklerini İstanbul’un merkezine taşıyor. Gaziantep Müzesi, Şanlıurfa Müzesi ve Hatay Müzesi’nin Bilim Sponsoru olarak destek verdiği “Düşler Mozaiği”; kültür ve sanat varlıklarını koruma ve tanıtmaya yönelik misyonuyla, 3 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında bir sosyal sorumluluk projesi olarak bir kez daha hayata geçecek.

“Düşler Mozaiği” sergisi; Starcity Outlet, alt zemin katta 3 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında 10.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Sergi koleksiyonu; Hatay Arkeoloji Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi ve Haleplibahçe Müzesi’nde yer alan mozaikler arasından seçilmiş 12 adet eserin, 70x100 ölçüsündeki yakın kopyalarından oluşuyor. 

Sergilenecek Mozaikler

Soteria Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi
Zenci Balıkçı Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi 
Apollon Ve Daphne Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi 
Koç Başları Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi 
Süleyman’ın Düğümü Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi
Avlanan Amazonlar Mozaiği (2 Detay)  - Haleplibahçe Müzesi
Ktisis Mozaiği - Haleplibahçe Müzesi
Çingene Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi
Okeanos Ve Tethys Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi
Geometrik Desenli Oda Tabanı Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi 
Pasiphae-Daidalos Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi


Çocuklar Atölyeleri ile Mozaik Sanatı Gelecek Nesillere Tanıtılıyor

Çocuklara mozaik sanatını tanıtmak ve kültürel dinamiklerimizi hatırlatmak amacıyla sergi paralelinde mozaik atölyeleri gerçekleştirilecek. Starcity Outlet’te alt zemin kattaki
 aktivite alanında mozaik sanatının tüm aşamalarını eğitmenleriyle birlikte deneyimleyecek olan çocuklar, farklı tekniklerle üretilmiş mozaik taşlar kullanarak dörtgen panoları dekore edecekler ve üç boyutlu mozaik eserler üretecekler. Atölyeler; çocuklarda yaratıcılığı, üretkenliği, farklı ve özgün düşünme yeteneğini desteklemek ve kültür-sanat ile çocuk arasındaki bağı güçlendirmek üzere planlandı. 

Minik ziyaretçilerin tamamen ücretsiz olarak katılabileceği “Düşler Mozaiği” atölye çalışmaları; Şubat Ayı Boyunca her hafta sonu, 14.00-17.45 saatleri arasında, günde 4 seans halinde çocuklarla buluşacak.


Starcity Outlet Hakkında

Temmuz 2016 itibariyle Gençoğlu Grup’a geçen ve JLL Türkiye’nin deneyimli kadrosuyla yönetilen Starcity, Atatürk Havalimanı ve CNR Fuar merkezine yakın konumu, bünyesindeki dünya markaları ve outlet fiyatlarıyla yıl boyunca yerli & yabancı birçok turist ve ziyaretçi tarafından yoğun ilgi görüyor.

Dünyaca ünlü markaların ürünlerine uygun fiyatlarla sahip olma ayrıcalığını sunan Starcity Outlet, keyifli, rahat ve hesaplı alışveriş için gerekli her türlü konforu sunarak, alışveriş beklentilerini yükseltmeye ve hayata renk katmaya devam ediyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER