DÜNYA LİDERLİĞİNE OYNAYAN BAL SEKTÖRÜ EXPONATURA'DA

8.Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı, bu yıl 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde “Bal Yılı” konsepti ile gerçekleşecek.

DÜNYA LİDERLİĞİNE OYNAYAN BAL SEKTÖRÜ EXPONATURA'DA
 DÜNYA LİDERLİĞİNE OYNAYAN BAL SEKTÖRÜ EXPONATURA'DA

8.Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı, bu yıl 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde “Bal Yılı” konsepti ile gerçekleşecek.
Yıllık üretimi 100 bin tonun üzerinde olan Türkiye, üretim sıralamasında dünyada Çin’den sonra 2.ci ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise 1.ci sırada yer alıyor. Ancak gıda olarak tüketiminin yanı sıra kozmetik alanında da yoğun ilgi gören balın, sahte bal üreticileri yüzünden tüketicilerin aklında soru işaretleri yarattığı da bir gerçek. Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen 8.Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı, bu yıl 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde “Bal Yılı” konsepti ile gerçekleşecek. Sektörünün en büyük ihtisas fuarı olan Exponatura, tüketicilerin bal ile ilgili kaygılarını gidermeyi, giderek büyüyen sektöre ait farkındalığı artırmayı, yurt içi ve yurtdışından ağırlayacağı katılımcı firmaları profesyonel ziyaretçilerle buluşturarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Geniş bitki örtüsü ve iklim çeşitliliği ile organik ve doğal ürünler için yüksek potansiyele sahip olan Türkiye, bal konusunda da aynı potansiyele sahip. Dünya üzerindeki bal veren nektarlı bitkilerin ¾’ü Türkiye’de bulunuyor. Devletin desteklediği arıcılık faaliyetlerinden elde edilen bal, bal mumu, polen ve arı sütü gibi ürünlerden milli ekonomiye de 600 milyon liradan fazla katkı sağlanıyor.

Etkinlikler, Konferanslar ve Yarışma Exponatura’da Exponatura kapsamında fuar alanında düzenlenecek “Şehirlerde Doğal Yaşam Arayışları” konulu konferansta bal ve diğer arı ürünleri ile ilgili “Bal Yılı” temasına özel oturumlar gerçekleşecek. Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler sektörü büyürken tüketicilerle buluşan ürünlerin dünya standartlarında üretilerek güvenilir kaynaklar ve firmalar tarafından sunuluyor olması önemli bir noktadır. Konferans kapsamında oluşturulacak bilimsel platformda konunun uzmanları önemli ve ilgi çekici konularla katılımcılar ve ziyaretçilerle bir araya gelecek.

Fuar alanı girişinde ayrılacak özel bir alanda Türkiye bal haritası oluşturularak coğrafi olarak her bir bölgede üretilen bal çeşidinin özellikleri ve faydaları paylaşılacak. Fuar boyunca tüm katılımcı, ziyaretçi ve basın mensuplarının ziyaret edebileceği “Ballı Türkiye” temalı alanı ile Türkiye’nin bal zenginliğinin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımı gerçekleşecek. Katılımcı firmaların bal, balmumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri gibi arı ürünlerini sergileyecekleri bir diğer temalı alan ise “Arı Kovanı”. Bu alanda balın yanı sıra diğer arı ürünlerine de dikkat çekilerek daha fazla farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER