Darülaceze’de türküler dile geldi

Kurban bayramı yaklaşırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessesesi’nde gelenekselleşen "Kültür Sanat Gecesi”nde sevilen türkücü Tuncay Okutan sahne aldı.

Darülaceze’de türküler dile geldi
Tarihi iyilik çınarı Darülaceze Müessesesi’nin bahçesinde bulunan Etkinlik Çadırı'nda gerçekleşen konser programında Anadolu motifinden oluşan türkülerimizi seslendiren sanatçı Tuncay Okutan halk müziğimizin nağmeleriyle dinleyenlere neşeli dakikalar yaşattı.

Sanatçı Okutan'a Darülaceze sakinlerinden Ozan Ergün Yılmaz da eşlik etti.



Okutan, “beni buraya davet ederek bu güzel insanlarla buluşmamı sağlayan Bakanımıza Müessese müdürümüze çok teşekkür ediyorum."dedi.

Türküler arasında duygulandığı gözlenen sanatçı, "buraya gelmek benim için farklı bir hayat deneyimi oldu."diyerek duygularını ifade etti.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan'da davet edildiğinde hiç düşünmeden kabul edip buraya sakinlerimizi eğlendirmek için gelen sanatçı Tuncay Okutan'a ve Kâhta Çiğköfte Bilal Usta'ya programda ikram ettiği çiğköfte için teşekkür etti. Ve sosyal sorumluluk kapsamında sanatçıların bu gibi organizasyonlara iştirakinin önemli olduğunu söyledi.

Bayhan, Darülaceze’nin, dönemin Kudretli Padişahı Sultan Abdülhamid Han’ın himayesinde kurulduğunu, günümüzde ise bu geleneğe sahip çıkarak iyilik çınarının köklerinin daha da sağlamlaşması için bu müessese, başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sayın bakanımız Fatma Şahin’in şefkatli himayelerinde gelişip daha da güzelleşerek sonraki nesillerimize ulaştıracağını ifade etti.

Program sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan sanatçı Tuncay Okutan’a sakinlerin dokuduğu bir adet Siirt battaniyesi hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2012, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER