Darülaceze’de sıra gecesi…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessesesi’ndeki “Kültür Sanat Gecesi”nde Harfhane grubu sahne aldı.

Darülaceze’de sıra gecesi…

Tarihi Darülaceze Müessesesi’nin bahçesinde bulunan Etkinlik Çadırı'nda gerçekleşen Adıyaman Harfhane Grubu programında, yaklaşık 2 saat boyunca ülkemizin her bölgesinden halk müziği seslendirerek, sakin ve çalışanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Haydar Ulaş yönetimindeki Harfhane ekibinin okuduğu Anadolu ezgi ve türküleri ile coşan dinleyiciler, sanatçıların okuduğu parçalara eşlik ederek programı renklendirdiler.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, programda yaptığı konuşmada Darülaceze sakinlerine "siz her şeyin en güzeline layıksınız."dedi.

Şefkatli Sultan Abdulhamid Han'ın insanlığa hediyesi olan bu hoşgörü ve hayır müessesesinde kültür ve sanat faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini, dünya lideri Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal devlet vizyonuyla ve Sayın Bakanımız Fatma Şahin’in şefkatli himayelerinde gerçekleştirilecek  sosyal faaliyetlere ağırlık vererek buradaki insanların çok daha güzel günler geçirmelerini sağlayacaklarını,  Sosyal devlet olmanın tüm imkânlarını seferber ederek buradaki yaşam standardını yukarılara çekeceğini söyledi.

Bayhan,  bu programa davet edildiklerinde hiç düşünmeden kabul ederek buradaki insanların hizmetine koşan başta Harfane Grubu’na; sanatçı Haydar Ulaş, Yaman, Azer Aktaş başta olmak üzere emeği geçen bütün sanatçı ve sanatseverlere ve programa sponsor olarak katkı sağlayan İşadamı Faysal Yıldırım'a teker teker teşekkür etti.

"Bundan böyle Darülaceze aynı zamanda hem medeniyetimizin daha iyi kavranması için bir turizm kompleksi, hem de konser, konferans, sergi, tiyatro etkinlikleriyle kültür-sanat merkezi olacaktır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2012, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER