Darülaceze Ressamları, İstanbul Adliyesi'nde Sergi Açtı

Darülaceze sakinlerinin eserlerinden oluşan resim sergisi, İstanbul Adalet Sarayı'nda açıldı. Adliye'nin girişindeki alandaki sergide toplam on bir Darülaceze sakininin resimleri yer alıyor.

Darülaceze Ressamları, İstanbul Adliyesi'nde Sergi Açtı

Darülaceze Ressamları, İstanbul Adliyesi'nde Sergi Açtı
 
Darülaceze sakinlerinin eserlerinden oluşan resim sergisi, İstanbul Adalet Sarayı'nda açıldı. Adliye'nin girişindeki alandaki sergide toplam on bir Darülaceze sakininin resimleri yer alıyor.
 
Darülaceze sakinlerinin eserlerinden oluşan resim sergisi, İstanbul Adalet Sarayı'nda açıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nın C Bloğu girişindeki alanda, on bir Darülacezeli sakinine ait resimlerin yer aldığı serginin açılışı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan tarafından yapıldı. Açılışa, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan ile Başsavcı Vekilleri ve resimleri sergilenen Darülaceze sakinleri de katıldı.
 
Başsavcı Salihoğlu, Darülaceze sakinlerinin çok kıymetli emekleri olan yaptıkları eserlerden oluşan güzel bir sergi doğduğunu ifade ederek, "Darülaceze, 1870'li yıllardan beri bu ülkeye hizmet eden, bu ülkenin hiçbir insanını ayrıma tabi tutmadan; kendine bakmaktan âcizlerin ve yaşlıların yaşamını sürdürdüğü ve bizzat hizmet aldığı bir kurumdur. Darülaceze'de yapılan bu eserlerin, halkımız tarafından Türkiye'nin en büyük ve en hareketli adliyesinde görülmesini istedik. Bize gelen talebi değerlendirdik. Görüyorsunuz ki çok da iyi yapmışız. Darülaceze sakinlerinin bu güzel emekleri sonucunda gerçekten görülmeye değer bir sergi oluşmuş. Bu kadar güzel eserleri hep birlikte inceledik. Bu eserleri bizlere sunan o güzel insanlara teşekkür ediyorum" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
 
Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan da, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hadi Salihoğlu'nun ev sahipliğinde tarihî bir an yaşadıklarını belirterek, Türkiye'nin en büyük adliye sarayında Darülaceze sakini ressamlara ait resimlerin sergilenmesinin gurur ve mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi. Bayhan, "Bugün burada tarihî bir an yaşıyoruz. Ülkenin en büyük adliye sarayında ve yine Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisi olan Darülaceze'nin 120 senesine doğru giderken, bu güzide Kurum'un kültür ve sanatla ilgilenen ressam arkadaşlarıma, büyüklerimize, bilge insanlarımıza ait resimlerin bu salonda sergilenmesi gerçekten gurur vericidir. Sanata hamilik yapması ile de Sayın Başsavcımız'a ve Adliye teşkilatımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Binlerce insanın geçtiği bir mekânda bilge insanlarımızın yani sakinlerimizin bu ürünlerinin sergilenmiş olması hem mutluluk kaynağı hem de geleceğimizle alakalı umut verici bir hadisedir. Medeniyetimizin önümüzdeki nesillere, daha sonraki nesillere ulaştıracak en anlamlı parçalar sanat öğeleridir ve resimlerin de bir sonraki geleceğimize taşınması için her dili konuşabilen sanat eserlerine sahip çıkılabilmesi ve sanata, sanatkâra gösterilen bu ilginin devam etmesi en büyük temennimizdir. Emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum"diyerek duygularını hazıruna ifade etti.
Başsavcı Salihoğlu, gezdiği sergiden üç adet resim satın aldı. Ayrıca Darülaceze sakini Ressam Fikret Karabulut da Darülaceze'nin, şefkat kapısı anlamına gelen "Bâb-ı Şefkat" kapısının resmini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na hediye etti. Karabulut, "Böyle bir şefkat yuvasının olduğunu ve her zaman da hatırlanabilmesi için bu resmi sizlere takdim ediyorum" dedi. Daha sonra Başsavcı Salihoğlu, Başsavcı Vekilleri ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ile resimleri yapan Darülaceze sakinleri günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.
 
On bir Darülacezeli ressam sakinin yaptığı bu resimler, beş gün boyunca Adliye içerisinde sergilenecektir.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER