‘Çocuklar Sokakta Solmasın’

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ‘Çocuklar Sokakta Solmasın’ Projesinin tanıtım programına katılıyor

‘Çocuklar Sokakta Solmasın’
Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Yeşilay Temsilciliği Adıyaman’da ‘ Çocuklar Sokakta Solmasın Adıyaman Çocuk Merkezi’ni hizmete açıyor.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 1999’dan beri İstanbul’da vakıf merkezinde sürdürülen ‘Çocuklar Sokakta Solmasın Projesi’ Adıyaman’da da uygulamaya geçirilecek. Proje Adıyaman Belediyesince Engelsiz Yaşam Parkında tahsis edilen merkezde başlatılacak.

Projenin tanıtımı kapsamında 28 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 18:30’da Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek ‘Adıyaman Çocuk Merkezi Destek Buluşması’na  proje gönüllüleri yanında Dışişleri Bakanı Sayın Prof  Dr Ahmet Davutoğlu ve eşi Sayın Sare, Adıyaman Milletvekili Sayın Dr Murtaza Yetiş, İstanbul Milletvekilleri Sayın Prof Dr Mustafa Şentop ve Sayın Hakan Şükür ve Adıyamanlı sanayici, iş adamı ve akademisyenleri katılacaklar.

Uygulamaya konulacak proje ile Adıyaman’da bulunan ve çeşitli sebeplerle sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların desteklenmesiyle sokaktan uzaklaştırılarak daha kaliteli eğitim almaları hedeflenmektedir. Proje kapsamında sokakta çalışmak zorunda kalan ilköğretim ve lise çağındaki çocukların, aile ve çevresiyle birlikte rehabilite edilmesi ve geleceğe daha umutla bakmaları amaçlanmıştır. Projede genel uygulama olarak ailelere ve çocuklara yönelik  eğitim ve sosyal destek faaliyetleri yapılmakta ve kültürel etkinlikler düzenlenerek, ailelerin sosyal ve toplumsal uyumları sağlanmaktadır.

Adıyaman Çocuk Merkezi,sokakta çalışan çocuklarla ilgili farkındalık oluşturmanın yanında  yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğine örnek oluşturarak daha geniş alanlarda ve farklı konularda iş birliklerinin geliştirilmesine öncü olacaktır.


Tarih: 28 Nisan Cumartesi
Saat: 18.30
Yer: Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER