Camdan Hayatlar Resim Sergisi

19 Kasım da Kozzy Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Gönül Ülkü sahnesinin Sergi salonunda açılışı yapılan değişik konseptteki sergisiyle bir kez daha sanatseverleriyle birlikte olan Rüzgar Fidan, Bu sergide Fantastik Sürrealizm içerik anlatımı ile yaptığı (CAMDAN HAYATLAR) la karşımızda..

Camdan Hayatlar Resim Sergisi
Tamamen , o an’ki hayal gücünü tuale yansıtan sanatçı , bu koleksiyonu ile de sanat gündemine oturacak gibi. 30 kasımda Kozy de biten sergiyi , Kozy de izleyen Green Park Yöneticilerinin , Sergiyi Bostancı otelinde  sergilemek  teklifi üzerine ,Muhteşem eserler , The Green Park Bostancı Oteline taşındı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

01 Aralık  Cumartesi günü  , Piyano resitali eşliğinde , şık bir kokteyl davetiyle , yeniden görücüye çıktı..

Açılış, iş , sanat ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. Kadıköy Kaymakamı Sn. Birol Karabalın açılışını yaptığı  sergi medyanın da ilgi odağı oldu.. Kaymakam tüm eserlerin başında durarak ilgiyle ayrı ayrı açıklama istedi..Sergi 21 Aralık Cuma gününe kadar gezilebilir..

Ressam Rüzgar Fidan, Mengen doğumlu olup,Ankara Gazi Eğt. Ünv. Resim bölümünde okumuş ve uzun yıllar  Sanat hayatını  Ankarada sürdürmüştür. 35  yıldır Anadolu el sanatları çini,seramik, bakır bezeme, ahşap oymacılık ,maket heykel ve duvar rölyefi çalışmaları bulunan sanatçı 10 yıldır yağlıboya, akrilik ve dekoratif resimler üzerine çalışıyor. Dünyada uygulanan tüm resim ekolleri üzerine araştırmaları da bulunuyor. Aynı zamanda  160 dergi ve kitap kapağı resimlemiş olan sanatçımızın 420 adet  şiiri ve 51 bestesi bulunmaktadır.

 Her türlü yağlı boya ,akrilik ve doku malzemelerini de kendi atölyesinde üreten sanatçı, Resim Sanatına gönül verenlere her türlü bilgisini aktarmaktan,  hatta tüm resim malzemelerini en ekonomik biçimde üretip paylaşmaktan mutluluk duymaktadır.

   Ankara, İzmir , başta olmak üzere yurdun  bir çok şehirlerinde çeşitli sergiler açmıştır. Ayrıca Yerel yönetimlerle işbirliği yaparak çeşitli Sosyal Sorumluluk projelerinde yer almış ve ödüller kazanmıştır. Bu tür projelere her zaman açık olduğunu belirten ve  birikimlerini paylaşmanın, sanatçıyı sanatçı yapan başlıca özellik olduğu fikrini benimseyen sanatçı, Birçok yerde karma ve kişisel sergiler açmıştır.

Yaklaşık bir yıldan beri İstanbulda  yaşayan sanatçı  Kadıköy Yeldeğirmeninde bulunan  atölyesinde , haftanın belirli günlerinde , guruplara ve kişisel olarak ders vermektedir. Pratik  resim yapmanın teknikleri üzerine de ders veren Rüzgar Fidan hoca, özellikle Atatürk portreleri çalışmalarından ödül kazanmıştır.

 Atatürk portreleri ,  Atlar ve şehir hatları  vapurları koleksiyon çalışmaları ile  dikkatleri üzerine toplayan sanatçımız, Atatürkün az yayınlanan veya hiç yayınlanmayan resimlerinden derlediği 25 adet Atarürk yağlıboya portresini  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atamızı anma programları  kapsamında bir sergi açarak sanatseverlerle paylaşmıştır.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER