Beni ziyaret etmek ister misin?

Burada tek başıma çok sıkılıyorum ! Hayvanlar için “İhtiyaç Sen'sin”! “H.İ.S (Hayvan, İnsan, Sevgi)” adında bir proje başlatan Fenerbahçe Leo Kulübü, hayvanlarla ilgili farkındalık yaratmak amacında. Proje kapsamında hazırlanan ve Eylül’de satışa çıkacak olan H.İ.S logolu ürünlerin satışından elde edilecek gelir, Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi'ndeki hayvanların ihtiyaçları için kullanılacak.

Beni ziyaret etmek ister misin?
Fenerbahçe Leo Kulübü, bakım evinde yaşamak durumunda kalan hayvanlar için “H.İ.S (Hayvan, İnsan, Sevgi)” adıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. 13 Ağustos’ta başlayan proje sözcüsü olan Fenerbahçe Leo Kulübü dönem Başkanı Ecem Salguman, “Projemizin ilk fikirleri, kulüp üyelerimizin Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi'ne yaptığı ziyaretler sonrasında ortaya çıktı. Daha sonra buranın ihtiyaçlarını öğrendik. Bu ihtiyaçları karşılayabilmek ve insanlarımızda bu bilinci yaratabilmek adına projemizi başlattık.

Neredeyse sınırsız düşünce ve arzularımız var bu proje kapsamında” dedi. Salguman, H.İ.S’in bir “sosyal sorumluluk projesi” olduğuna dikkat çekek, “Projenin gayeleri arasında gelir sağlamak, kendimizi tanıtmak gibi hususlar kesinlikle yok ki dikkat edileceği üzere projenin sahibi olan Fenerbahçe Leo Kulübü’nün logosu da sponsor logoları arasında bulunuyor.

Farkındalık yaratabildiğimiz sürece bizden bağımsız ancak bizlerle birlikte aynı hayatı paylaşan canlılar için umut aşılanacak. Ve inanıyoruz ki bunu başaracağız” diye konuştu. Eylül ayı içinde piyasaya çıkacak olan H.İ.S logolu ve İhtiyaç Sen'sin sloganlı tanesi not defteri, masa takvimi, kitap ayracı gibi ürünlerin şu anda hazırlık aşamasında anlatan Salguman, özellikle kasada ödeme yapılan restoran, kafe, kitap ve müzik evlerinde satılacak olan bu ürünlerin satışından elde edilecek gelirin Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi'nin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını açıkladı.

Ecem Salguman, “Ayrıca belirlenen yerlerde mama kumbaralarımız olacak. Hem insanların kendi hayvanlarına alabileceği, hem de mamayı alıp kutunun içine atabileceği şekilde satışları yapılacak. Bizde kutular doldukça mamaları bakım evine ileteceğiz” bilgisini verdi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Hayvan Dostları Platformu tarafından desteklenen proje için öngörülen herhangi bir bitiş tarihi olmadığını vurgulayarak, “Zaten bitiş tarihinin olmaması da H.İ.S’in özelliğini ön plana çıkartıyor.

Bizim amacımız aktivite ya da tek seferlik proje yapabilmek değil, H.İ.S bir sosyal sorumluluk projesidir ve asıl amaçladığı farkındalık yaratabilmek. İstediğimiz farkındalığı toplum üzerinde yaratabildiğimiz sürece Fenerbahçe Leo Kulübü diğer bakım merkezlerine de desteklerini sürdürecek. Hayvanlarımızın bize gerçekten ihtiyacı var. Orada kalmak durumunda olan dostlarımızın yalnızlığını da paylaşmanız en az maddi yardımlarınız kadar önemli. Sevginizi onlarla da paylaşmayı unutmayın” çağrısında bulundu.
 
H.İ.S projesiyle ilgili detaylı bilgi için:
[email protected]
twitter.com/HisProjesi
//www.facebook.com/HisProjesi/info
 
 DOSTUMUZDAN MEKTUP VAR
 H.İ.S projesinin tanıtımı için hazırlanan videoda bir hayvanın ağzından insanlara yazılmış mektuptan bir bölüm;
“Saat gecenin 11'i. Etrafta ağır bir sessizlik var. Zaman zaman bazı arkadaşlarımın sızlanmalarını duyuyorum, bazılarının ise yalnızlıklarına üzülüp ağlayışlarını. Belli ki yine bu gece de benim gibi uykusuz kalanlar var. Burada birçoğumuz ailelerinden bihaber, tek başına. Burada doğmuşlar, başka pek bir yer bildikleri söylenemez. Bir de buraya gelmeden önce dünyanın kaç bucak olduğunu görenlerimiz var. İlk geldiklerinde üstleri başları perişan haldeydi. Sokaklarda yatıp kalkmaktan, gecenin ara sokaklara daha yoğun vurduğu karanlığından tecrübeli, uykularında bile her an bir kötülük olma ihtimaline karşı tetikteydiler. Zamanla hepsi yatağında huzurlu uyumaya alıştı, şimdi yeni gelenlerin tedirginliğini atmasında yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Çoğu zaman biz bize olmaktan sıkılıyoruz. Yeni insanlar yeni yerler görmeye ihtiyaç duyuyoruz. Böyle zamanlarda bir misafir bize ilaç gibi geliyor. Hiç görmediğimiz bir dünyayı biliyor onlar, elbette bir yandan da bazılarımızın unutmak istediği bir dünyayı. Bize getirilen küçük hediyelerden de çok mutlu oluyoruz ama en çok istediğimiz şey yeni kişiler tanımak, onlarla vakit geçirmek. Geçenlerde tam da oyun oynamaktan bile sıkıldığımız bir anda bir abla bizi ziyarete geldi. Hoşlandığım kız da yanımdaydı. İşte o an atak olduğumu göstermenin tam vakti dedim, hemen yanına koştum. Bizimle tanışmak ve bize istediğimiz şeyleri temin etmek konusunda yardım etmek istediğini anlattı. Bizi hepinizin tanımasını istiyormuş. Kendimizi size anlatabilmemiz için biraz süre verdi, beni de grup sözcüsü seçti. Ben de bunu size bir mektupla anlatmak istedim, bir de arkadaşlarımın, yaşadığımız yerin görüntülerini çektim. Hoşlandığım kız da bu görüntülerin arasında, eminim görünce hangisi olduğunu şıp diye anlayacaksınız!
En kısa zamanda hepinizle görüşmek dileğiyle.”
 
Videoyu izlemek için; //www.youtube.com/watch?v=oVS-qqJ9sWY&feature=youtu.be

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2012, 00:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER