Bayhan, Her ilde kültür sanat okulu ve ortak kurulu olmalı

Rize Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliği ile tertiplenen "Eğitim Şurası"nda konuşan Şiir Derneği Başkanı Gazeteci yazar Nevzat Bayhan, kültür ve sanatın eğitime olumlu yönde bir etkisi olduğunu, gençliğin yetişmesi, gelişmesi ve bilinçlenmesinde başat rol oynadığını belirtti.

Bayhan, Her ilde kültür sanat okulu ve ortak kurulu olmalı
Valilik, Üniversite, Milli Eğitim, Belediye ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla geniş tabanlı bir KÜLTÜR SANAT KURULU'nun ihdas edilmesi, bir ve beş yıllık etkinlik planlanmalarına, strateji ve politika geliştirmeleri için ihtiyaç duyulan bilimsel alan çalışmasının vakit geçirilmeden yapılmasının gerekliliğine değinen Bayhan, “Birçok alanda öncülük yapmış insanların yetiştiği bu mümbit toprakların eğitim konusunda da bu şurayla çok şey yapabileceğini ortaya koymuştur. Oluşturulacak ve etkin birşekilde çalıştırılacak bu kurul hem kaynak israfının önüne geçecek hem etkinliklere katılımı azami derecede sağlayacak hem de ortak akıl ürünü özgün projelerin hayat bulmasına ön ayak olacaktır." dedi.

Bir ilk olması hasebiyle KÜLTÜR-SANAT ortaokulu ve lisesinin bu ile yakışacağını belirten Bayhan, ülkenin son on yılda katettiği muhteşem mesafenin kültür ve sanatla daha da kalıcı ve anlamlı olacağını bilimsel verilerle dinleyicileriyle paylaştı.
Talebelerin kültür ve sanatın geleceğe taşıyıcıları olduklarını vurgulayan Bayhan, bireysel bazda beklenti, öncelik ve acillik anketleriyle somut adımların atılabileceğini sözlerine ekledi ve ülke ve il temelinde bütün bu güzel çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2012, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER