BAŞKENT, KIZILAY’IN İYİLİK KOŞUSU’NDA BULUŞTU

Dünyanın birçok ülkesinde farkındalık yaratmak için uzun yıllardır gerçekleştirilen “İyilik Koşusu”nun startını bu yıl yine Türk Kızılayı verdi.

BAŞKENT, KIZILAY’IN İYİLİK KOŞUSU’NDA BULUŞTU
 BAŞKENT, KIZILAY’IN İYİLİK KOŞUSU’NDA BULUŞTU

148 yıldır insanlığın hizmetinde olan ve halkından aldığı güçle milyonlarca insana yardım elini uzatan Türk Kızılayı, daha fazla ihtiyaç sahibi insana ulaşabilmek için “İyilik Koşuşu” düzenledi. Koşuya katılanlar, Türk Kızılayı’na katkı yaparak, spor yaparken başkalarının hayatına da etki ettiler. İyilikseverler koştukça ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren organizasyon, büyük bir katılımla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Dünyanın birçok ülkesinde farkındalık yaratmak için uzun yıllardır gerçekleştirilen “İyilik Koşusu”nun startını bu yıl yine Türk Kızılayı verdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin profesyonel ayağına bağış yapanlar, yaptıkları bağışlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Sağlıklı yaşama dikkat çekmenin yanı sıra ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmanın önemi de bu koşuda hatırlatıldı. 6 ve 12 kilometrelik iki parkurdaki koşudan elde edilen gelirin tamamı, üç ayrı sosyal projeye aktarılacak. Çipli koşulara 50 lira karşılığında kayıt olan katılımcılar, maddi durumu yetersiz ailelere doğum sonrası destek programı olan "Sevgi Bohçası", aşevlerine nakdi yardım fonu ve özel eğitim sınıfları adı altındaki projelerden istediklerini seçtiler.
Katılımcıların yarışmaya aileleriyle gelmelerinin özellikle talep edildiği organizasyonda ayrıca 8-9, 10-11 ve 12-13 yaş gruplarında kısa mesafeli çocuk koşuları da düzenlendi. Çipli koşular tamamlandıktan sonra bir de üç kilometrelik halk koşusu gerçekleştirildi. 
Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Kızılay İyilik Koşusu’nun bir marka haline geldiğini belirterek, “İyilik koşuları, batılı ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının, sosyal projelere fon sağlamak için kullandığı önemli aktivitelerden biri olarak dikkat çekiyor. Hayırseverler koştukça ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren bir proje bu.  Yardımlaşma kültürü yüksek olan ülkemizde bu tür etkinliklere gerektiği önem verilememişti. Türk Kızılayı olarak bu konuda da öncü olmak istedik. Beraber koştuğumuz yolun sonunda, hepimiz için yapacağımız iyiliklere kaynak oluşturduk” dedi.
Yarışmada birincilikler ise şöyle oldu: 12K erkekler koşusunda Hasan Deniz Kalaycı, 12K kadınlarda Cansu Zaim; 6K erkeklerde Nuh Göktaş, 6K kadınlarda Serap Aktaş.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER