Basın Danışmanları Başakşehir’de buluştu

İstanbul’un ilçe belediyelerinin basın danışmanları, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya ile bir araya geldi. Programa, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Bozlağan da katıldı.

 Basın Danışmanları Başakşehir’de buluştu
İstanbul’un İlçe Belediyelerinde görev yapan Basın Danışmanları kahvaltıda bir araya geldi. Basın Danışmanları Platformu adıyla her ay tekrarlanan toplantılar kapsamında Belediye Basın Danışmanları, Başakşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’yı ağırladı.

Kahvaltıda; Belediyecilik ve Basın Danışmanlığının işleyişiyle ilgili karşılaşılan sorunlar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu, çözüm yolları arandı. Basın Danışmanlarının sorularını yanıtlayan gazeteci İsmail Küçükkaya, kurumlarda Basın Danışmanının önemine dikkat çekti. Küçükkaya, “Basın mensubu, Belediye Başkanının doğru tanınması, kamuoyu oluşturması konusunda önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Danışman, doğruyu usulüne uygun söylemelidir ve bunun da çeşitli yöntemleri vardır” dedi.  Ayrıca, etkili Basın Danışmanlığı için medya ile doğru, verimli ikili ilişkilerin kurulması gerektiğini belirterek, “Basın Danışmanı bölgesini araştırarak, haber olabilecek noktaları bilmeli. Medya ile güçlü ikili ilişkiler geliştirmelidir. Basına göndereceği haberleri yayın organının çizgisine göre gönderirse, kendine yer bulma şansını artıracaktır” dedi.

“BASIN DANIŞMANINA İNİSİYATİF VE YETKİ VERİLMELİ”

Açıklamalarının başında, belediyenin medyayla ilişkilerinde tüm yetki ve inisiyatifin basın danışmanında olması gerektiğini ifade eden Küçükkaya, “Basın danışmanının lafı, başkanın lafı olmalı. Yetki doğru kişide ise başarı gelir. Ne kadar başarılı iseniz, basında o kadar yer bulursunuz. Ayrıca medyaya az ve öz servis atın ve haberlerinizi o gazetenin politikasına göre özelleştirin” derken, iyi haberi yayınlatmak kadar, kötü haberi tutmanın da basın danışmanının asli görevi olduğunu belirtti.

“İSTANBUL’DA GAZETECİLİK YAPMAK BÜYÜK ŞANS”
Muhabirlerin, belediyeyle ilgili haber yapmadan kendini geliştiremeyeceğini de söyleyen Küçükkaya, “İstanbul’da gazetecilik yapmak, muhabir için çok büyük şans ve belediyeler de muhabirlerin en ciddi haber kapılarından biri. Ben tüm muhabirlerimizden hayatın içinde olmalarını istiyorum. Siz belediyeler de lütfen muhabirlerimize belediyelerinizde yer açın” diye konuştu.

“2000 SENE ÖNCE DE BASIN DANIŞMANLIĞI VARDI”
Aynı zamanda Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı olan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Bozlağan’sa “İnsan ilişkileri, basın danışmanlarının başarısında çok önemli. Belediyenin görünen yüzü basındır. İyi çalışan bir basın ekibi, belediyesini dünyaya açar. Bu, 2000 sene önce de böyleydi, bugün de böyle. 2000 sene önce de basın danışmanlığı vardı. Kral sözcüleri, halka kralın bildirisini yayınlardı” dedi. Prof. Dr. Bozlağan, katılımından ötürü Küçükkaya’ya teşekkür ederek, plaket takdim etti.


 “Olumlu haberi yayınlatmak, olumsuz haberi engellemek ”
Belediyenin medyayla ilişkilerinde tüm yetki ve inisiyatifin Basın Danışmanında olması gerektiğini ifade eden Küçükkaya, “Yetki doğru kişide ise başarı gelir. Basınla ne kadar doğru ilişki kurarsanız, basında o kadar yer bulursunuz. Ayrıca medyaya az ve öz servis atmak ve haberleri özelleştirmek önemli” dedi. Küçükkaya, iyi haberi yayınlatmak kadar, kötü haberi engellemenin de Basın Danışmanının asli görevi olduğunu belirtti.
Muhabirlerin, belediyeyle ilgili haber yapmadan kendini geliştiremeyeceğini de söyleyen Küçükkaya, “İstanbul’da gazetecilik yapmak, muhabir için çok büyük şans ve belediyeler de muhabirlerin en ciddi haber kapılarından biri. Ben tüm muhabirlerimizden hayatın içinde olmalarını istiyorum. Siz belediyeler de lütfen muhabirlerimize belediyelerinizde yer açın” diye konuştu.

Basın Danışmanları Platformu çatı olacak
Başakşehir Belediyesinin misafiri olarak ilçeye gelen Basın Danışmanları kahvaltıda ayrıca; “Belediyelerin kamuoyuna tanıtım yöntemleri, belediye-medya-siyaset ilişkisi, Basın Danışmanlarının ve Belediyelerin güncel sorunları, Basınla sağlıklı ilişkilerin kurulması ve Belediyelerde PR çalışmaları” gibi konularda fikir alışverişinde bulundular. Danışmanlar ayrıca, Basın Danışmanları Platformu adıyla bu kahvaltıları daha düzenli hale getirmek ve katılımı artırmak için de çeşitli öneriler sundular.

 
Toplantıya katılan basın danışmanları:

•    Adalar Belediyesi (Sinan Karahan)

•    Bağcılar Belediyesi (Abdullah Arıdoru)

•    Bakırköy Belediyesi (Yalçın Çetin)

•    Başakşehir Belediyesi (Saadettin Acar)

•    Beykoz Belediyesi (Abdurrahman Cüneyd Fidancı)

•    Beylikdüzü Belediyesi (Mithat Yolcu, Hüseyin Türkoğlu)

•    Çekmeköy Belediyesi (Ahmet Savaş özpınar, Gökçe Öztürk)

•    Esenler Belediyesi (Hüseyin Akman)

•    Esenyurt Belediyesi (Metin Karakoç)

•    Fatih Belediyesi (Nurcan Albayrak)

•    Kadıköy Belediyesi (Arife Avcu)

•    Küçükçekmece Belediyesi (Gürol Kenar)

•    Maltepe Belediyesi (Zafer Yakut)

•    Sultangazi Belediyesi (Fazıl Ergüt)

•    Ümraniye Belediyesi (Ersin Çiçek)

•    Zeytinburnu Belediyesi(İsmail Uluhan)

•    Marmara Belediyeler Birliği (Fatih Sanlav)




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER