Aşk Şarkıları, Atilla Yelken

AŞK ŞARKILARININ ROMANTİK PRENSİ ATİLLA YELKEN, ÖNCÜSÜ OLDUĞU RESTORAN MÜZİĞİNİ SAHNEYE TAŞIDI

Aşk Şarkıları, Atilla Yelken
Aşk Şarkıları, Atilla Yelken

AŞK ŞARKILARININ ROMANTİK PRENSİ ATİLLA YELKEN, ÖNCÜSÜ OLDUĞU RESTORAN MÜZİĞİNİ SAHNEYE TAŞIDI

 “ Anılar ve Müzik” Belgesel programının 71. sine konuk olan Aşk şarkılarının romantik prensi Atilla Yelken, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’nin ev sahipliğinde,  Caddebostan Kültür Merkezinde, 25 Mart 2015 akşamı verdiği muhteşem konser ile öncüsü olduğu restoran müziğini sahneye taşıdı.

Program yapımcısı ve yönetmeni Nesibe Müsevitoğlu’nun sorularına samimi cevaplar veren Yelken, gecede piyanosu ile muhteşem bir konser verdi.

İzleyicilerin kadife sesli şarkıcıya eşlik etmesi ile salon bir anda tavernaya dönüştü.

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ile bir Orkestra kuracağı müjdesini de veren Yelken, müziğini daha geniş kitlelere ulaştırmak istediğini ifade etti.

Esprili bir sohbet havasında geçen programda, Bestekar Meral Güney’in “ Rakımda Buz Gibi”  isimli bestesini de söyleyen Atilla Yelken’in yorumu izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

İki ay önce “Anılar ve Müzik” Belgesel programının 70. Sine konuk ettiği ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Pop Müziğin Kralı Erol Büyükburç’un da aynı sahnede bu eseri yorumladığını söyleyen Nesibe Müsevitoğlu’nun sözleri salonda bir hüzün rüzgarı estirdi.

İzleyicilerin istek alkışları ile şarkının bestekarı Meral Güney ve Atilla Yelken şarkıyı birlikte tekrar yorumladılar.

Sanatçı hüzünlü havayı yumuşatmak için, şarkının içinde geçen “rakı” sözcüğünden esinlenerek bir espri yaptı ve  “- Yaşamımda alkol ve sigara kullanmadım ama restoran müziği yaptığım dönemlerde izlemeye gelen ve alkol alan müşterilerle beraber şarkı söylerken pasif rakı içici oluyorduk.” Dedi.

Gece; programa katılan Ses Sanatçıları Semra Türel, Oya Aksoy ve Meral Güney’in Atilla Yelken ile birlikte söyledikleri final şarkısı ile sona erdi.


Atilla Yelken Kimdir:

1946 Yılında İstanbul’da doğan Atilla Yelken, 17 yaşında ilk orkestrasını kurarak profesyonel müzik yaşamına başladı.

1974 Yılında katıldığı bir dönemlerin en önemli müzik yarışmalarından olan, Toplu İğne Beste Yarışması’ndan sonra Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim haline gelen Atilla Yelken’in otuzu aşkın bestesi bulunmakta.

Sanatçı kendi bestesi olmayan, sözleri Ahmet Selçuk İlkan’a, müziği Selami Şahin’e ait  “ Gözler Kalbin Aynasıdır” isimli şarkı ile tanındı. Bir dönem bu şarkı ile “yılın sanatçıları” yarışmalarında,  Zeki Müren, Ferdi Özbeğen, Hurşit Yenigün, Ümit Besen, Ajda Pekkan, hatta Zülfü Livanelli ile zirve savaşında ilk sıraları paylaşmıştı.

Atilla Yelken kendi bestesi olan ve sanatçı ile özdeşleşen ”Telli Duvak”, “Saçların Ağarmadan” Şarkıları ile de tanındı ve ünlendi.

Müziği ile Ülke dışında da Türkiye’yi temsil eden sanatçı TRT Televizyonlarında ilk solo eğlence programı başlatmıştır.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER