AKUT, 2017 Eğitim Takvimini Hazırladı

AKUT Eğitim Bölümü Sorumlusu Tolga Gözüm, AKUT'un 2017 eğitim takvimini hazırladığını açıkladı.

AKUT, 2017 Eğitim Takvimini Hazırladı
 AKUT, 2017 Eğitim Takvimini Hazırladı

AKUT Eğitim Bölümü Sorumlusu Tolga Gözüm, AKUT'un 2017 eğitim takvimini hazırladığını açıkladı. 

AKUT'un gerçekleştirdiği binlerce eğitim ve operasyonda, bugüne dek hiçbir gönüllünün burnunun dahi kanamaması elbette mucize değil. En hassas olduğumuz "Eğitimler" konusunda Tolga Gözüm'den aldığımız bilgileri sizlerle paylaşıyoruz: 

AKUT Eğitim Bölümü Sorumlusu Tolga Gözüm: 
"Dünyanın herhangi bir yerindeki profesyonel bir arama-kurtarma personeli bilir ki, önce kendi eminiyetini almak, sonra kazazedeyi kurtarmaya yönelik hareket etmek zorundadır. AKUT olarak, kurulduğumuz ilk günden beri eğitimden asla taviz vermedik, eğitimleri ertelemedik, geçiştirmedik, eğitimsiz gönüllüyü operasyona çıkarmadık. Bunun karşılığında da bugün, alanında dünyaca tanınan başarılı bir sivil toplum kuruluşuyuz.
AKUT'un ülke genelinde 35 farklı noktada ekibi var. Biz eğitim takvimini oluştururken ekipleri 7 bölgeye ayırdık ve yakın ekipleri eğitme birlikte alma yolunu tercih ettik.

AKUT olarak tüm eğitimlerimiz 2'ye ayrılır. Temel Eğitimler ve İleri Eğitimler.
Temel eğitimler; Temel İletişim, AKUT Etik ve Disiplin, Temel İlk Yardım, Temel Afet Bilinçlendirme, İlk Haber Alımı gibi... 

Tüm gönüllülerimiz operasyonel olmak istesin veya istemesin, bilinçli bireyler olmak ve sahadaki ekip arkadaşlarına lojistik destek verebilmek için bu eğitimleri tamamlamak zorundalar. Akabinde gönüllümüz arzu eder ve performans testinden başarıyla geçerse operasyonel eğitimleri başlar. Bu noktadan sonraki eğitimlerimiz ise ileri seviye eğitimlerdir.

Biz bu yıl 20 tane ileri seviye eğitim planladık. Bunlardan her ekibin almasını istediğimiz Doğada Arama Kurtarma ve Kentsel (enkaz) Arama Kurtarma olacak.
Kış şartlarını yoğun yaşayan Bingöl, Trabzon, Rize, Ankara gibi ekiplerimiz için Kış Arama-Kurtarma eğitimimiz olacak.

Her yıl benzer tarihlerde Antalya Köprülü Kanyon'da düzenlediğimiz Sel Eğitimi ile Antalya Olimpos'ta düzenlediğimiz İp Teknik Arama Kurtarma eğitimini yineleyeceğiz. 

Yanı sıra 2017 Haziran ayında INSARAG yenileme tatbikatına gireceğimiz için, 2017'nin ilk yarısında ileri seviye Kentsel Arama Kurtarma kategorisindeki Beton Kırma 1-2, Kapalı Kısıtlı Alanda Arama Kurtarma, Düğüm ve İp Teknikleri, Afetlerde Tıbbi Operasyonlar 1-2, Tehlikeli Maddeler gibi eğitimlerimizi de 150 gönüllümüz sıklıkla yineleyecek."

AKUT HABERLERİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109