“3. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması” ödül töreni gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile geleneksel olarak düzenlenen “Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması”nın 3’üncüsünde dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

“3. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması” ödül töreni gerçekleşti.
 “3. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması” ödül töreni gerçekleşti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile geleneksel olarak düzenlenen “Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması”nın 3’üncüsünde dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Bu yıl “Fantastik Şehir İstanbul” temasıyla düzenlenen yarışmanın Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, ilçe millî eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Açılış Konuşmaları

Yentür: Okumak kadar yazmak da soylu bir eylemdir

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, yaptığı konuşmada, bütün uzun yürüyüşlerin ilk adımla başladığını belirterek, “Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması” projesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yentür, “Okumak kadar yazmak da soylu bir eylemdir. Hakikaten bilgi dağarcığımızı geliştirmek, kültür-şehir-medeniyet algımızı değiştirmek ve kurmak için bir şeyleri yazmak ve bunu devam ettirmek gerekir. Bütün eğitim-öğretim çabası da bu yüzdendir.” diye konuştu.

Kütük: Söz kulağa, yazı uzağa gider

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Kültür A.Ş.’nin bir anonim şirket olmasına rağmen, sosyal sorumluluk projeleri içerisinde eksikliğini gördüğü her konuda adaım atma gayretiyle birçok faaliye imza atmaya çalıştığını’ söyledi. Kültür A.Ş.’nin, gençleri kabiliyetli oldukları alanlarda teşvik etmek ve kabiliyetlerinin gelişmesine katkı sağlamak için çeşitli yarışmalar düzenlediğini ifade eden Kütük, “Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması”nın bunlardan birisi olduğunu dile getirdi. Kütük, yarışmada dereceye giren hikâyelerin her yıl Kültür A.Ş. tarafından kitaplaştırıldığını, bu kitaplardan bir kısmının Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla okullarda öğrencilere dağıtıldığını, “İstanbul Kitapçısı” şubelerinde de kitapların satışa sunulduğunu kaydetti.

Yarışmayı İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla düzenlediklerinin altını çizen Kütük, kendilerine destek veren mülkî amirlere ve eğitim camiasına teşekkür etti.

Yarışmaya katılan eserlerin değerlendirme süreci hakkında da bilgi veren Kütük, yüzlerce hikâyenin önce okullarda değerlendirilerek elendiğini, yarışmaya katılmaya değer bulunan hikâyelerin daha sonra da jüri tarafından değerlendirildiğini anlattı. Kütük, bu yıl jüriye intikal eden eser sayısının 130 olduğunu kaydetti.

Kütük, böyle bir faaliyete öncülük etmekten gurur duyduklarını; çocukların kendi hikâyelerini kendilerinin yazmalarını istediklerini ve bu yolla zihinlerinde ve gönüllerinde bir kıpırtı uyandırmak istediklerini belirtti. Kütük, “Siz yazmazsanız, başkaları sizi yazar. Söz kulağa ama yazı uzağa gider. Yazdığınız sürece düşünce ufkunuz genişler, muhayyilenizde çok farklı algılar oluşur” dedi. Yarışmanın, dereceye elde edemeyen öğrenciler için de teşvik edici bir başlangıç olacağını ifade eden Kütük, “Hepinizin, yarınların büyük yazarları olabileceğinize inanıyorum” dedi.

Işık: Ağaç yaşken eğilir

Şişli Kaymakamı Salih Işık ise, Her yıl ödül töreninin, o yılki yarışma birincisi öğrencinin okulunda gerçekleştirildiğini belirterek, Şişli İlçesi olarak bu yıl ödül törenine ev sahipliği etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Eğitim sürecinin en önemli zaman dilimlerinin okul öncesi ve orta öğretim dönemleri olduğunu belirten Kaymakam Salih Işık, ‘ağaç yaşken eğilir’ ve ‘insan yedisinde neyse yetmişinde de odur’ şeklindeki atasözlerini hatırlatarak, “Çünkü çocuklarımız, en temel değerlere önce o dönemlerde sahip oluyorlar” dedi.

Işık, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, dereceye giren ve yarışmaya katılan bütün öğrencilerin yanı sıra onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerini de tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından, Grup Dedeler, şarkılarıyla öğrencilere keyifli, eğlenceli dakikalar yaşattılar. Konserin ilk kısmının ardından ödül törenine geçildi.

Ödüller

Birinci Nisan Özcan
Yarışmada “Kelime Koleksiyoncusu” isimli hikâyesiyle birincilik ödülüne lâyık bulunan Talat Paşa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Nisan Özcan’a 1 adet iPad, Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 liralık kitap çeki ve okul kütüphanesi için Kültür A.Ş. Çocuk Yayınları kitap setinden oluşan ödülünü Şişli Kaymakamı Salih Işık takdim etti.

İkinci Zeynep Karaca
“Zaman Yolculuğu” adlı hikâyesiyle yarışma ikincisi olan Gaziosmanpaşa Özel Mavigün Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Zeynep Karaca, 1 adet iPod ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 liralık kitap çekinden oluşan ödülünü, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük'ün elinden aldı.

Üçüncü Efe Sabri Ünal
“İstanbul’un Son Taşı” adlı hikâyesiyle yarışma üçüncüsü olan Arnavutköy Halis Kutmangil Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Efe Sabri Ünal’a 1 adet fotoğraf makinesi ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 liralık kitap çekinden oluşan ödülünü ise, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür verdi.

Mansiyon Ödülleri
Yarışmada mansiyon ödülü almaya hak kazanan öğrencilere de ödül olarak Tablet PC ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 liralık kitap çeki takdim edildi. Mansiyon ödülüne lâyık bulunan isimler ve okulları şöyle:

“Bir İstanbul Rüyası” - Sinem Sıla Başkurt- Hüseyin Avni Sipahi Ortaokulu

“Yerebatan’ın Lâneti” - Elif Kabadayı- Özel Topkapı Doğa Ortaokulu

“Kralların Lâneti” - Zeynep Bozcan- Özel Derya Öncü Ortaokulu

“İstanbul Koruyucuları” - Nilgün Yılmaz- Özel TED Rönesans Ortaokulu

“İstanbul’un Ruhu” - Aysu Akdüzen- Yeşilbağ Adnan Ötügen Ortaokulu

“Aşk Saklı” - Sıla Malik- Bülent Ecevit Ortaokulu

“Yüzük Mahzeni” - Yiğit Zeytun- Sultan Abdülhamithan Ortaokulu

Ödüllerin takdiminin ardından, Grup Dedeler, konserinin ikinci bölümünü sundu. Öğrenciler, genç müzisyenlere coşkuyla eşlik ettiler.

Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER