23 NİSAN’DA ŞENLİK VAR!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği emanet ettiği çocuk yürekleri, tüm dünya çocukları için Şehr-i İstanbul’da çarpacak. Neomarin Çocuk Kültür Merkezi’nde, 23 Nisan’da şenlik var!

23 NİSAN’DA ŞENLİK VAR!
23 NİSAN’DA ŞENLİK VAR!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği emanet ettiği çocuk yürekleri, tüm dünya çocukları için Şehr-i İstanbul’da çarpacak. Neomarin Çocuk Kültür Merkezi’nde, 23 Nisan’da şenlik var!

Proje tasarımı GA Çocuk tarafından yapılan ve tüm süreçleriyle yine GA Çocuk ekibince uygulanan etkinlikler,  Papier Mache Tekniği ile Türk Bayrağı Yapımı ile başlayacak. Bir obje yüzeyinin bir kat plastik tutkal, bir kat gazete ya da kağıt peçete ile katmanlar halinde kaplanması şeklinde uygulanan Papier Mache tekniği, farklı efektlerle farklı formlarda çalışılabiliyor. Eğitmenlerinin eşliğinde bu eğlenceli teknikle Türk Bayrağı yapacak olan çocuklar, alçı kalıplarla elde edecekleri Atatürk büstleriyle ve kaftan biblolarla dalgalanan bayrakları taçlandıracaklar.  23 Nisan tarihçesi,  yaratıcı bir söyleşiyle çocukların bilgi dağarcığında yer edinecekken,  Kurtuluş Savaşı, T.B.M.M’inde Çocuk Kongresinin Toplanması, Çocuk Haklarının Kabul Edilerek Dünya’ya Duyuruluşu simülasyonları da bu interaktif aktivitenin imzası olacak.  Çevre Okulların Çocuk Gösterileri ve 23 Nisan Hediye Çarkı ile devam edecek olan gün; İstiklal Marşı’nın Okunuşu ve Fener Alayı ile son bulacak. Alanlarda el ele, gönül gönüle tam bir kardeşlik havası esecekken, yurtta ve dünyada barışın küçük elçileri sevgi dolu seslerini tüm büyüklere duyuracak.

GA Çocuk’un Waldorf, Emiliano, Regio eğitim ekolleri üzerinde 3C+ (Creative-Crazy-Comprehension/Genious) programla geliştirdiği konsept etkinlikler; resim, heykel, müzik, yaratıcı drama, dans vb. gibi sanat ve estetik merkezli bir anlayış ekseninde geliştiriliyor. Uygulandığı her kurumda katılımcı çocuklara tamamen ücretsiz olarak sunulan programlar,  çocukların öğrenme yöntemleri atölyeler öncesinde test edilerek uygulanıyor. Çocuklar, konsept etkinliklerin finalinde sertifikalarını eğitmenlerinden alarak, başarı öykülerini kişisel tarihlerine kaydediyorlar.

23 NİSAN ÖZEL PROGRAMI
11.00-12.00 Tasarım Atölyesi / Papier Mache Tekniği ile Türk Bayrağı Yapımı
12.00-13.00 Tasarım Atölyesi / Atatürk Maskı Yapımı
13.00-14.00 Tasarım Atölyesi / Kaftan Biblo Süsleme 
14.00-17.00 23 NİSAN ÇOCUK GÖSTERİLERİ
17.00-18.30 23 NİSAN HEDİYE ÇARKI
18.30-19.00 Kapanış / Türk Bayraklarımızla İstiklal Marşı Okunuşu, Gençlik Marşı ve Tören Yürüyüşü
Gün boyu yüz boyama yapılacaktır.

Yer : Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi
Tarih : 23 Nisan 2013, Salı
Saat : 11.00 – 19.00

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2013, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER