Ataşehir Loft Up’dan daire alanlar şimdiden % 15 kazandı

Tatar Yapı’nın İstanbul Finans Merkezi Ataşehir’de hayata geçirdiği Loft Up/ Work Up projelerinin yarısı satıldı. Metrekaresi 5 bin liradan satışa sunulan projedeki daireler, yatırımcısına şimdiden yüzde 15 kazandırdı.

Ataşehir Loft Up’dan daire alanlar şimdiden % 15 kazandı
Ataşehir Loft Up’dan daire alanlar şimdiden % 15 kazandı

Tatar Yapı’nın İstanbul Finans Merkezi Ataşehir’de hayata geçirdiği Loft Up/ Work Up projelerinin yarısı satıldı. Metrekaresi 5 bin liradan satışa sunulan projedeki daireler, yatırımcısına şimdiden yüzde 15 kazandırdı.

Loft Up’dan daire alanlar şimdiden % 15 kazandı

İstanbul Finans Merkezi’nin çevresinde finans merkezinin gelişimine paralel olarak yapılan projelere ilgi artmaya  devam ediyor. Tatar Yapı tarafından 190 milyon dolarlık bir yatırım bedeli ile hayata geçirilen Loft Up ve Work Up projeleri yatırımcısına kazandırıyor. Tatar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tatar, 22 Nisan’da lansmanını yaptıkları projelerinin yüzde 50’sini sattıklarını belirterek, beyaz yakalıların bölgeye yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Lansman fiyatının 5 bin liradan başlattıklarını, projelerindeki fiyatın şu an 6 bin 500 lira olduğunu kaydeden Tatar “Gelecek yıl haziranda teslimini yapacağımız iş merkezi, home ofis ve dairelerin metrekare fiyatını 8 bin lira olarak öngörüyoruz. 2017’de tamamlanacak olan Finans Merkezi ile de bu oran 10 -12 bin lira civarına çıkacak. Kendi projemiz tamamlandığında da yüzde 35 daha yatırımcımıza kazandıracağımızı söylebilirim” diye konuştu. 2001 yılında tekstil sektöründe tamamen çıkarak inşaat ve turizme odaklanan bir şirketin 2. kuşak temsilcisi olan Mert Tatar, projelerinde kalite ve insanların kendilerini özel hissetmesi konularına yoğunlaştıklarının altını çizdi.

Merkezin dışını istemiyoruz

Finans Merkezi başta olmak üzere Türkiye’nin önemli mega projelerinin çevresinde projeler üretmeye çalıştıklarını da kaydeden Tatar “Öncelikli olarak şehir merkezlerinde iş yapmak istiyoruz. Ulaşım ağının önemli olduğunu ve bu akslarda projeler üretiyoruz. Merkezin dışına çıkmak istemiyoruz” dedi. Merkezde arsa stoğunun sınırlı ve pahalı olduğunu kaydeden Tatar, şirket prensipleri gereği tüm projelerini kendi arsaları üzerine de geliştirdikleri bilgisini verdi. Mert Tatar, Finans Merkezi başta olmak üzere Kağıthane, İstinye ve Beykoz’da hayata geçirecekleri projelerinin de kendi arsaları olduğunu söyledi.

METREKÜP KONSEPTİYLE TANIŞTIRDI

Loft daire konseptini yeniden tanımladıklarını söyleyen Mert Tatar, İstanbul Finans Merkezi bölgesindeki projelerinde 7.60 metrelik tavan yüksekliğiyle gayrimenkul sektörüne yeni bir de söylem kazandırdıklarını kaydetti. Konut-ofis ve iş merkezi projelerinde esas alınan metrekare hesabına ek olarak, loft konsepte dairelerde metreküp hesaplamalarıyla sorgulayarak geniş ve ferah yaşam alanlarını öne çıkardıklarını belirten Tatar, konut-ofis ve iş merkezi alanlarında genişliğin yalnızca yatay bir düzlemde hesaplanmaması gerektiğine, tavan yüksekliğinin de büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Metreküp konseptine alıcılarının yoğun ilgi gösterdiklerini de belirten Tatar, Finans Merkezi’nin çevresinde bulunan Loft Up ve Work Up projelerine pilotlardan doktorlara, bankacılara kadar beyaz yakalıların ilgi gösterdiğini kaydetti.

OTELCİLİKTE DE HIZLA İLERLİYOR

İstanbul’da sayıları her geçen gün artan butik otel tarzı yatırımları olduğunu da kaydeden Tatar, Maroon markasıyla en son İstanbul Pera’da otel açtıklarını söyledi. Tatar, sezonluk otelcilik yerine 12 ay turist ve yerli misafirlere hizmet verecek bir anlayışla turizm sektöründe daha aktif olacaklarını da kaydetti.

ATAŞEHİR İNŞAAT FİRMALARI, ADRES VE TELEFONLARI

TATAR YAPI ADRES , TELEFONLARI

ATAŞEHİR EMLAKÇILAR

ATAŞEHİR EMLAK HABERLERİ

ATAŞEHİR, BATI ATAŞEHİR FİRMA REHBERİ

ATAŞEHİR EMLAK


Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER