Ataşehir'de Arsa azaldı, Firmalar kentsel dönüşüme yöneldi

Ataşehir’de lüks konutların metrekare fiyatları 10 bin TL seviyelerine çıktı, arsa stoku azaldı, inşaat firmaları kentsel dönüşüme yöneldi.

Ataşehir'de Arsa azaldı, Firmalar kentsel dönüşüme yöneldi
Ataşehir'de Arsa azaldı, Firmalar kentsel dönüşüme yöneldi

Ataşehir’de lüks konutların metrekare fiyatları 10 bin TL seviyelerine çıktı, arsa stoku azaldı, inşaat firmaları kentsel dönüşüme yöneldi.

Dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, son dönemde İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olan Ataşehir gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Son 10 yılda Türkiye’nin önde gelen markalı konut üreticilerinin başlattığı yatırım çerçevesinde çehresi değişen Ataşehir’de lüks konutların metrekare fiyatlarının 10 bin TL seviyelerine çıktığını, arsa stokunun azalması ile inşaat firmalarının kentsel dönüşüme yöneldiğinin altını çizdi.

YÜZDE 46 DEĞER KAZANDI

İstanbul Finans Merkezi projesiyle Anadolu Yakası’nın dikkatleri üzerine çeken ilçesi Ataşehir’e yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor. Arsa stoklarının azalması, dev projelerin hayata geçirilmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçede konut ve ofis projelerinin değerini yükseltmesinin yanı sıra arz ve talebi de ciddi oranda artırdığını belirten Keller Williams Doruk Ataşehir Danışmanı Gülay Demir; “2014 yılı rakamlarına göre yaklaşık 409 bin kişinin yaşadığı Ataşehir’in nüfusu her yıl bir önceki yıla oranla yüzde 3 artış gösteriyor. Hızlı bir gelişim ve değişim sürecinde aktif rol oynayan Ataşehir; büyümeye, büyürken de özellikle gayrimenkul alanında yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. İstanbul gayrimenkul-konut değer artışı rakamları 2013 yılında yüzde 36 iken 2014 yılında yüzde 46 oranında değer kazanarak rekor kırdı” dedi.

DÖVİZ ARTIŞI GAYRİMENKUL SATIŞLARINI DOĞRUDAN ETKİLEMEDİ

Bölgedeki lüks konutlarda metrekare fiyatının 10 bin TL seviyesine kadar çıktığını belirten Gülay Demir; “Ataşehir son yıllarda markalı konut üreticilerinin çekim merkezi haline geldi. İlçenin Barbaros Mahallesi ve Yenisahra bölümlerinde ise eski binalarda veya af yasalarıyla müstakil parsellere dönüşmüş mülklerde daha düşük gelir düzeyine sahip kesim yaşıyor. Markalı lüks konut projelerinde yer alan lüks dairelerin m2 fiyatları 10 bin TL seviyelerine yükselirken, diğer ortalama konutların m2 fiyatları yaklaşık 3 bin 500-4 bin 500 TL civarında satışa sunuluyor. Dövizde yaşanan artışa bakıldığında ise konut satışlarının azalmasına veya fiyatlarının artmasına doğrudan bir etki yapmadığını belirtebiliriz. Aksine kurlarda yaşanan hareketin yabancı satışlarına ya da döviz tasarrufu ile alım yapanlara pozitif bir etkisi olduğunu bile söyleyebiliriz” dedi.

ATAŞEHİR EMLAK HABERLERİ

ATAŞEHİR EMLAKÇILAR ATAŞEHİR İNŞAAT FİRMALARI

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> //www.atasehirweb.com/emlak-atasehir/atasehir-ve-kadikoy-icin-riskli-alan-karari-h24380.html

ATAŞEHİR EMLAKÇILAR

ATAŞEHİR İNŞAAT FİRMALARI

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER