Türkiye eğitimde tek yürek

Aydın Doğan Vakfı`nın destekleriyle yapımı tamamlanan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi törenle açıldı.

Türkiye eğitimde tek yürek
Türkiye eğitimde tek yürek

Aydın Doğan Vakfı`nın destekleriyle yapımı tamamlanan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi törenle açıldı.

Açılışa başta Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı olmak üzere; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı katıldı.

Açılışta kısa bir teşekkür konuşması yapan Milli Eğitim Bakanı Avcı, ``Bizim inancımıza göre, bir hayırsever bir eser yaptırdığı zaman o eserden yararlananların duaları hep onu takip eder. Dolayısıyla ben okul açılışlarında, bu geleneksel kavramımızı çok sık hatırlıyorum. Burada sadece sınıflarda yapılanlar değil buradan mezun olan gençler, sağlık kuruluşlarında hangi hastanın elini tutsalar, o sizin defterinize de yazılacak. Onun için ayrıca teşekkür ediyorum`` dedi.
Her okul açılışı bizim için bir bayram

Sözlerine, “Her okul açılışı bizim için ayrı bir bayram, ayrı bir mutluluk,`` diyerek başlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise İstanbul`da eğitime verdikleri desteğe ve hedeflerine vurgu yaptı. Vali Mutlu, ``Bu yıl İstanbul`da çok önemli bir hamle gerçekleştiriyoruz. Üst üste gerçekleştirilen bu güzel açılışları inşallah 2013 yılı itibariyle zirveye taşıyoruz. 7800 derslik inşaatımızın çok önemli bir bölümünü, ümit ediyoruz bu eğitim yılı itibariyle çocuklarımızın ve eğitim camiamızın ihtiyaçları için eğitime açmış olacağız,`` dedi. Aydın Doğan Vakfı`nın yaptırdığı okul, gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

Açılışın ardından okulu gezen Bakan Avcı ve protokol, ilgililerden ve öğrenim gören çocuklardan okulla ilgili bilgi aldı. Çocuklarla bol bol fotoğraf çektiren Bakan Avcı ve Vali Mutlu daha sonra okuldan ayrıldı.

720 kişi kapasiteli okulda 24 derslik, 2 fen laboratuarı, 3 atölye ve 1 de bilgisayar sınıfı bulunuyor.


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2013, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER