Öğrenci Koçluğu ile Eğitimde KÜÇÜK DOKUNUŞLAR’ın büyük etkisi...

Yeni bir eğitim-öğretim yılı daha başlıyor. Öğrenci koçluğu son yıllarda karşımıza çıkan yeni bir kavram. Öğrenci Koçluğu ile Eğitimde KÜÇÜK DOKUNUŞLAR’ın büyük etkisi...

Öğrenci Koçluğu ile Eğitimde KÜÇÜK DOKUNUŞLAR’ın büyük etkisi...
Öğrenci Koçluğu ile Eğitimde KÜÇÜK DOKUNUŞLAR’ın büyük etkisi...

Yeni bir eğitim-öğretim yılı daha başlıyor. Çocuklarının başarılı bir eğitim yılı geçirmesini isteyen pek çok veli, bu konuda profesyonel destek almayı tercih ediyor. Öğrenci koçluğu bu anlamda desteğe ihtiyaç duyan öğrenci ve ebeveynler için bir yol arkadaşı oluyor.

Öğrenci koçluğu son yıllarda karşımıza çıkan yeni bir kavram. Türkiye’de eğitim sisteminin ağır olması, özellikle son yıllarda değişen sisteme adapte olmakta zorlanan öğrenci ve velilerin nasıl bir yol izleyeceklerini bilememeleri, eğitim alanında profesyonel desteğe ihtiyaç duyulmasına sebep oluyor. Ayrıca ebeveynlerin yoğun iş hayatlarına sahip olmaları da derslerin ve ödevlerin takibinde problemler yaratıyor. Bu noktada devreye öğrenci koçları giriyor. Küçük Dokunuşlar Eğitim Evi de öğrencilere koçluk hizmeti veren merkezlerden biri. Burada 7-14 yaş arası öğrencilere Matematik, Türkçe, Fen, İngilizce, Sosyal derslerinde destek veriliyor. Küçük Dokunuşlar Eğitim Evi, aile ve okul ile işbirliği içinde çalışarak akademik başarıyı ve öğrenme motivasyonunu arttırmayı hedefliyor.

“Başarısız öğrenci yoktur, anlaşılmayan öğrenci vardır... Küçük dokunuşlarla eğitim hayatında mucizeler yaratılabilir.” diyen öğrenci koçu Feride Jeyan Yayın, öğrencilere profesyonel destek sağlıyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışı, motive edici renkli ve canlı bakış açısıyla, öğrencilerin okul başarısını üst seviyelere taşımayı hedefliyor. Feride Jeyan Yayın; hangi öğrencilerin koçluğa ihtiyaç duyduğunu ve koçluğun öğrenciye ve ebeveynlere ne gibi faydalar sağladığına değiniyor.

Öğrenciler Neden Koçluğa İhtiyaç Duyar?

- Okul yaşamlarında başarı ve becerilerini arttırmak
- Ders çalışma ve ödev yapma isteğinde kalıcı değişim sağlamak
- Okuma, anlama ve test çözme hızında artış sağlamak
- Hedef belirlemek ve bu hedefe yönelik eyleme geçebilmek
- Odaklanma ve konsantrasyon düzeyini artırmak
- Zamanı etkin kullanmayı öğrenmek için öğrenci koçluğuna ihtiyaç duyarlar.

Öğrenci Koçu Feride Jeyan Yayın; Küçük Dokunuşlar Eğitim Evi’nin sımsıcak ortamında çocukların eğitim hayatına renk katıp, daha eğlenceli ve kolay bir şekilde öğrenmelerini sağlıyor.

Genellikle dershaneye gitmek istemeyen, dersleri ve ödevleri bir zorunluluk olarak gören öğrencilerin derslerdeki başarılarını arttırmalarına yardımcı olarak, bu bakış açılarını değiştirmelerini hedefliyoruz. Evde tek başına ders çalışamayan, özellikle çalışan anne ve babaların çocuklarının bu desteğe ihtiyaçları olabiliyor. Ev ödevleri sebebiyle aile içi ilişkilerde sıkıntılar yaşayan çocuklar ve aileler için kurtarıcı oluyoruz. Çarpım tablosu ve kitap okuma problemi olan 3. ve 4. sınıf öğrencileri soruyu okuyup, yorumlama kısmında sıkıntı çeker. Onların bu problemlerini çözmelerinde yardımcı oluyoruz. Bunun yanında temel eksikliği çok olan 6-7-8. sınıf öğrencilerinin tüm derslerden yoğun desteğe ihtiyacı olabiliyor. SBS’ye hazırlanan ve kitle dershanelerinden verim alamayan öğrencilerle birebir çalışarak liseye giriş sınavlarına hazırlıyoruz.

Ev ödevleri ve sınavlar artık kabus değil!
Küçük Dokunuşlar Eğitim Evi, bir etüt merkezi olarak çalışmıyor. Ancak burada gerektiğinde ödevlerin rehberliğimizde tamamlanmasını sağlıyoruz. Öğrencilerin ödevlere karşı önyargılarını kırarak, motive edici yöntemlerle kendi sorumluluklarını almalarını istiyoruz. Okul ödevlerin tamamlanması aşamasında öğrencinin geride kaldığı konuları tespit ederek tekrar yapma imkanı buluyoruz. Bunun yanında temel eksikliği olan öğrencilere uygun çalışma takvimleri oluşturuyoruz.

Ders çalışma isteğinde kalıcı değişim
Küçük Dokunuşlar Eğitim Evi’nin amacı; öğrencilerin anlık yaşadıkları sorunlara cevap bulmanın yanında ileride sorunsuz bir eğitim hayatı geçirebilmeleri için yol gösterici olmak. Farklı ve kolaylaştırılmış anlatım şeklimiz sayesinde derslerin akılda kalması sağlanıyor. Öğrencilerin yorumlama, düşünme ve analiz yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyoruz. Öğrenci koçluğu çalışmaları, öğrencinin derslere karşı bakış açısından, okul notlarına, aile ilişkilerine kadar bir çok alanı olumlu etkiliyor. Akademik hayat çerçevesinde öğrencinin kendini tanımasına yardımcı olarak, kalıcı bir şekilde çalışma düzenini oturtmasını sağlıyoruz.

Küçük Dokunuşlar Evi’nde hem eğitim hem eğlence var!

Küçük Dokunuşlar Eğitim Evi’nde öğrenciler belli zaman aralıklarında bir araya gelerek yapılan aktivitelerle, partilerle sosyalleşiyorlar. Muffin ve pizza yapımı partileri, doğum günü kutlamaları gibi farklı konseptlerde planlanan eğlence dolu aktivetelerle hem eğleniyor hem öğreniyorlar. Tüm veli ve öğrencileri biraraya getiren organizasyonlarla da hem velilerin hem öğrencilerin ortak paydada buluşturup fikir alışverişinde bulunmalarına destek oluyoruz. Öğrenci ile koçu kesiştiren noktanın sadece ders olmadığını hissetmek öğrencinin motivasyonunu da arttırıyor. Öğrenciler kendilerini çok rahat ve aileden birinin yanında gibi hissediyorlar Küçük Dokunuşlar Evi’nde, dolayısıyla ders çalışmaya keyifle geliyorlar.

Öğrenci koçu sayesinde aile içi çatışmalar da son buluyor

Ailelerin öğrenci koçluğuna başvurmalarındaki sebeplerin başında öğrencilerin bilgi eksikliği kadar, çocuklarıyla yaşadıkları iletişim problemlerine çözüm bulma isteği de geliyor. Evde tek başına ders çalışamayan, özellikle çalışan anne ve babaların çocuklarının bu desteğe ihtiyaçları olabiliyor. Ev ödevi sebebiyle aile içi ilişkilerde büyük sıkıntılar yaşayan çocuklar ve aileler için bir köprü vesilesi görüyoruz. Günümüzde hem anneler hem babalar yoğun iş hayatına sahip. Dolayısıyla çocuklarıyla birlikte gün içinde geçirebilecekleri sadece bir kaç saatleri oluyor. Bu süreyi kaliteli geçirmek isteseler de ev ödevleri ve sınavlar ile ilgili evde yaşanan sıkıntılar ebeveyn ile çocuk ilişkisinin zedelenmesine sebep olabiliyor. Aile dışından bir destekçinin olması çocuğu ebeveynlerin de yükünün hafiflemesine yardımcı oluyor. Bu sayede anne babalar, çocuklarıyla daha kaliteli vakit geçirebiliyorlar.

Küçük Dokunuşlar Eğitim Evi’nde Dersler Nasıl İşleniyor?
Küçük Dokunuşlar Eğitim Evi’nde 7-14 yaş arası öğrencilere (ilkokul 1 - lise 1) Matematik, Türkçe, Fen, İngilizce, Sosyal derslerinde destek veriliyor. Öğrenciler ile iki saatlik çalışma yapıyoruz. Ders esnasında 15 dakikalık oyunlar ve eğlenceli aktivitelerle renklenen, yiyecek ve içecek sürprizleriyle enerji ve motivasyon sağlandığı molalarımız bulunuyor. Derslerin şekillenmesi öğrencinin o anki ihtiyacına göre değişiyor. Temel eksikliği olan öğrencilere uygun haftalık çalışma takvimleri oluşturuyoruz. Her öğrenciyi kendi öğrenme ve algılama şekli çerçevesinde değerlendirerek kişiye özel ders programları belirliyoruz. Gerektiğinde ödevlerin eğitmen rehberliğinde tamamlanması da sağlanıyor. Öğrencilerin derslere karşı önyargılarını kırarak, motive edici yöntemlerle kendi sorumluluklarını almalarını sağlıyoruz. Aile ile işbirliği içinde yürütülen programlarımız sayesinde öğrencinin akademik ve sosyal hayatında kalıcı değişimler sağlamayı hedefliyoruz.

Küçük Dokunuşlar İletişim Bilgileri:

Barbaros Mah. Kent Plus Sitesi 3352. Ada No: 3 Batı Ataşehir
Tel: 0 216 688 01 09
www.kucukdokunuslar.com
[email protected]

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER