ATAŞEHİR'DE OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ YENİSAHRA'DAN BAŞLADI

Türkiye genelinde başlatılan okuryazarlık seferberliği Ataşehir'de Yenisahra Sakarya İlkokulun'da başlatıldı.

ATAŞEHİR'DE OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ YENİSAHRA'DAN BAŞLADI
 ATAŞEHİR'DE OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ YENİSAHRA'DAN BAŞLADI

Türkiye genelinde başlatılan okuryazarlık seferberliği Ataşehir'de Yenisahra Sakarya İlkokulun'da başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından canlı yayında başlatılan okuryazarlık seferberliği ülke genelinde olduğu gibi Ataşehir’de de başlatıldı.

Kurslara başlama startı verilen Yenisahra Sakarya İlkokulunda konuşan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “Bu işi benimserseniz başarırsınız. Öğretmenleriniz bu işin uzmanı. Sabrederseniz uğraştığınıza değecektir“diyerek kursiyerlere başarılar diledi.


“START YENİSAHRA SAKARYA İLKOKULUN DA VERİLDİ”
 
 “Okuryazar Seferberliği” kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi için Ataşehir’de yetişkinlere yönelik “Okuma Yazma Kursları” startı Yenisahra Sakarya İlkokulun da verildi.
 
Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu öncülüğünde Ataşehir Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından Ataşehir’de başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kursları Yenisahra Sakarya İlkokulu’nda başlatıldı. İlk gün 6 erkek 42 kadın olmak üzere toplam 48 kişi 3 ayrı sınıfta eğitim görmeye başladı.
 
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından düzenlenen okul öğretmenleri tarafından verilen “Okuryazarlık Seferberliği” kurslar, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Savaş, Sakarya İlkokulu Müdürü Mehmet Emin Çelik, okul müdürleri, Yenisahra Mahalle Muhtarı Sadettin Kahraman ve kursiyerlerin katılımı ile başlatıldı.
 
Ataşehir’de “Okuryazarlık Seferberliği” kurslarının açılışı için Yenisahra Sakarya İlkokulu’na gelen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve beraberindeki protokol, sınıfları gezerek; “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında okuma yazma kursu almaya başlayacak kursiyerler ile sohbet ettiler.
 
Zafer Karamehmetoğlu; bu işi benimserseniz başarırsınız.  Öğretmenleriniz bu işin uzmanı.  Sabrederseniz uğraştığınıza değecek diyerek kursiyerlere başarılar diledi.
 
“KURSU HALK EĞİTİM MERKEZİ AÇIYOR”
 
Açılan kurslarla ilgili bilgi veren Ataşehir Halk Eğitim Müdürü Ali Savaş şunları söyledi.  Haftada 10 saat kurs veren sınıf öğretmenleri ile okullarında okuma yazma kursu açtıklarını söyleyen Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Savaş, kurs süresinin 120 Saat olduğunu, yoğunlaştırılmış programla 80 saate düşürüldüğünü ifade ettiği açıklamasında, “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında okuma yazma kurslarında şu an Ataşehir genelinde 5 Mart itibariyle 539 kursiyerimizi kurslara başlattık. Planladığımız, hafta içinde açacağımız kurslar var. 80 kursiyerimize de bu hafta içinde kurs açacağız. Ataşehir’de “Okuryazarlık Seferberliği”ne yoğun bir katılım var. Kurslara 610’un üzerinde katılım var. Kursa gelen vatandaşlarımız asla geri çevirmiyoruz. Yüreğimizi ortaya koyup kendi bulundukları okullarda kurs açarak onları eğitim – öğretime kazandırmak istiyoruz. Kursu Halk Eğitim açıyor. Öğretmenlerin ücretini HEM veriyor. Halk Eğitim Merkezi kanalıyla sınıf öğretmenleri kendi okullarında kurs veriyorlar. 80 Saatlik kurs döneminden sonra Mayıs ayında kursiyerlerimize belgelerine vereceğiz” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER