ABD'den Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, 2016-2017 akademik yılında ABD’de eğitim almak isteyen meslek yüksekokulu öğrencilerine 1 akademik yıl boyunca eğitim bursu sağlayacaktır.

ABD'den Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu
ABD'den Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, 2016-2017 akademik yılında ABD’de eğitim almak isteyen meslek yüksekokulu öğrencilerine 1 akademik yıl boyunca eğitim bursu sağlayacaktır. Bu burs Komisyonumuz tarafından yönetilmektedir.

Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu kapsamında ABD’ye giden katılımcıların kendi alanlarındaki teknik bilgilerini, liderlik becerilerini ve İngilizce yeterliklerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Program aynı zamanda profesyonel staj, alan çalışması ve toplumla etkileşim imkanı tanımaktadır. Program bitiminde diploma alınmayacak olup bursiyerlere katılım sertifikası sağlanacaktır.

2016-2017 akademik yılında başvuru için uygun olan sekiz alan aşağıda listelenmiştir. Bu alanlardaki alt dallar, bursu kazanan öğrencilerin ABD’deki meslek yüksekokullarında yerleştirilecekleri programlara örnek olarak verilmiştir. Her okulun program listesi ve detayı farklı olabildiğinden, bu listede bütün alt dallar belirtilmemiştir.

ZİRAAT: Tarımsal İşletme, Tarım ve Veterinerlik Bilimi, Hayvan Bilimi, Su Ürünleri ve Balıkçılık, Çiftlik İşletmeciliği, Yem ve Gübre Pazarlama, Çiçek Tasarımı, Sera Üretimi, Bahçecilik, Doğal Kaynak Teknisyenliği, Organik Tarım, Sürdürülebilir Tarım.

UYGULAMALI MÜHENDİSLİK: Otomotiv Üretim Teknolojisi, Otomobil Teknolojisi, Temel ve İleri Seviye AutoCAD, Catia CAD, İnşaat Yönetimi, Elektrik Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Mühendislik Montaj Teknisyenliği, Mühendislik Teknolojisi, Mühendislik Teknisyenliği, Enerji Yönetimi, Çevresel Çalışmalar, Isıtma Soğutma Havalandırma, Üretim Mühendisliği Teknolojisi, Üretim Bakım Teknisyenliği, Su Arıtması, Kaynak Teknolojisi.

İŞLETME YÖNETİMİ: Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Saymanlık, İşletme Teknolojisi, Müşteri Hizmetleri, Enerji ve Sürdürülebilirlik, Girişimcilik, İnsan Kaynakları, Uluslararası İşletme, Liderlik Geliştirme, Pazarlama, Pazarlama Yönetimi, Proje Yönetimi, Ofis Yönetimi, Satış, Küçük İşletme Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Lojistik.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ: Çocuk Gelişimi, Bebek Bakım Uzmanlığı, Okul Çağı Uzmanlığı, Aile Çocuk Bakımı Uzmanlığı, Paraprofesyonel Öğretmen Asistanlığı.

BİLGİ TEKNOLOJİSİ:
Cisco, Ticari Sanat Teknolojisi, Bilgisayar Animasyonu, Adli Bilişim, Bilgisayar Bilgi Sistemleri, Bilgisayar Okur-Yazarlığı, Bilgisayar Destek Uzmanı, Veri Kurtarma, Veri Tabanı, Dijital Medya, Elektronik Ticaret, Bilişim Danışmanı, Coğrafi Bilgi Sistemi, Multimedya, Mobil Uygulama Geliştirme, Ağ Kurma, Programlamacılık, Video Oyunları Tasarımı, Web Analizciliği, Web Tasarımı.

MEDYA: Reklamcılık, Bilgisayar Animasyonu, Masaüstü Yayıncılığı, Dijital Medya, Dijital Tasarım, Filmcilik, Grafik Tasarım, Gazetecilik, Müzik Kaydı ve Karışımı, Halkla İlişkiler, Sosyal Medya, Televizyonculuk, Video Oyunu Tasarımı, Görsel İletişim.

KAMU GÜVENLİĞİ: Acil Durum Yönetimi, Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik.

TURİZM VE OTELCİLİK YÖNETİMİ: Konferans Yönetimi, Aşçılık, Müşteri Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Ön Büro Operasyonları, Otel Yönetimi, Toplantı ve Organizasyon Yönetimi, Turizm Otelcilik, Restoran Yönetimi, Turizm ve Seyahat Hizmetleri.

Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu, okul ve yaşam masraflarını, burs süresince sağlık sigortasını, kültürel faaliyetleri ve ABD’ye gidiş-dönüş uçak bileti ücretini kapsamaktadır.

BAŞVURU İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109