Yapı Fuarı-Turkeybuild 17 Nisan’da Kapılarını Açıyor!

Yapı Fuarı 2024 Etkinlik Programı; mimarlık, tasarımda inovatif yaklaşımlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik ve yapı malzemeleri konulu buluşmalara ev sahipliği yapacak!

Yapı Fuarı-Turkeybuild 17 Nisan’da Kapılarını Açıyor!

Yapı Fuarı-Turkeybuild 17 Nisan’da Kapılarını Açıyor!

Yapı Fuarı 2024 Etkinlik Programı; mimarlık, tasarımda inovatif yaklaşımlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik ve yapı malzemeleri konulu buluşmalara ev sahipliği yapacak!

Dünyadaki beş büyük yapı fuarından biri olan ve yeni iş birliklerinin kurulmasında büyük role sahip, bölgenin en güçlü iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 700 milyon Euro’luk iş hacmi hedefiyle 17 Nisan’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya ve Polonya’nın pavilyon olarak yer aldığı fuar; İtalya, Almanya, Rusya, Litvanya, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Polonya, Avusturya ve Çin’den katılımcıları ağırlayacak.

Bu yıl 46. kez kapılarını açacak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.  Her yıl düzenlediği “VIP Alım Heyeti Programı” ile bu yıl 70’ten fazla ülkeden 400’ün üzerinde yabancı satın almacıya ev sahipliği yapacak fuar, 700 milyon Euro’luk iş hacmi hedefiyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 10.000’den fazla uluslararası profesyonel alıcının ve 55 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda, dört gün boyunca mimarlık, tasarımda inovatif yaklaşımlar ve yapay zeka, sürdürülebilirlik ve yapı malzemeleri konuları uzman isimler eşliğinde ele alınacak.

Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş olanakları, ortaklık ve satın alma fırsatları yaratmayı hedefleyen fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, “Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’un, bu yıl da hem ülke ekonomisine hem de inşaat sektörüne yönelik yüzde 4,5-5,0 aralığında büyüme beklentisine önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyoruz. Katılımcılarımıza sunduğumuz benzersiz ihracat olanaklarının yanı sıra yeni iş olanakları, ortaklık ve satın alma fırsatları yaratıyoruz. 2023’te 600 milyon euroluk iş hacmi gerçekleştirdik. Bu yıl ise 700 milyon Euro’luk bir iş hacmi hedefliyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yapı Fuarı etkinlikleri geleceğe ışık tutacak

Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 4 gün boyunca 25 etkinlikte 50’den fazla konuşmacı ile sektöre yön verecek konular, her gün farklı bir tema altında ele alınacak. ICA Events tarafından düzenlenen ve etki alanı ile Türkiye sınırlarını aşan, Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan alıcıları cezbeden fuarda, 17 Nisan’da “Kutunun Dışında” teması ile inşaat sektörüne dair sıra dışı fikirler ve yenilikçi malzemeler gündeme taşınacak. 18 Nisan’da “Tasarla Türet, Yapay Zeka ile Üret!” teması ile tasarımın evrimi, teknoloji ve yapay zeka ile ilgili yenilikler ele alınacak. 19 Nisan’da “Yeşilin Ötesinde” oturumu ile çevre dostu uygulamalar, topluma duyarlı projeler, net sıfır hedefli uygulamalar, karbon ayak izini azaltan malzemeler ve sürdürülebilir mimari çözümler gündeme gelecek. 20 Nisan’da “Mimari İletişimin DNA’sı” söyleşilerinde yapı sektöründe iletişim ve pazarlama alanlarına odaklanılarak, sosyal medyada mimarlara ulaşmanın kodları, yeni dünya düzeninde işverenlerle kontakt kurmanın ipuçları ve piyasadaki rekabet stratejileri gibi dikkat çeken başlıklar ele alınacak.

Yapı Fuarı’nın 6’ıncı yılına giren etkinliği Yapı Master Class’ta ziyaretçilere mimarlar eşliğinde etkileşimli bir fuar deneyimi sunulacak. Sektöre ezber bozan fikirler sunan Start-up’lar, Yapı Tech Garage’da inovatif ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Yapı Fuarı’nın klasiklerinden biri haline gelen Altın Mıknatıs "Stant Tasarımı Ödülleri" ile markalar ve ürünlerini sürdürülebilir ve yenilikçi bir şekilde tanıtan katılımcılar ödüllendirilecek. 

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2024'e Özel İskele-Kalıp Salonu!

Fuarda bu yıl, katılımcı firmaların etkileşimini artırmak için  İKSD ve ICA Build Fuarcılık A.Ş. iş birliğiyle, İskele Kalıp firmalarına özel bir salon oluşturuluyor. İskele-Kalıp Sanayicileri Derneği üye firmalarının da yer alacağı bu özel salonda, katılımcılar ürünlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı bulacak. Formun Üstü

Fuar deneyiminizi zenginleştirmek, sektöre yön veren mimar ve uzmanlar ile tanışmak, bilgi ve ilham almak için davetlisiniz! Fuar programını takviminize şimdiden kaydedin. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER