Vodafone engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor

Engelli ve dezavantajlı bireylere mobil teknolojilerin dönüştürücü gücünü kullanarak destek veren Vodafone, bu alandaki çalışmalarına devam ediyor.

Vodafone engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor
 Vodafone engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor

Engelli ve dezavantajlı bireylere mobil teknolojilerin dönüştürücü gücünü kullanarak destek veren Vodafone, bu alandaki çalışmalarına devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, toplumsal gelişime katkıda bulunmak hedefiyle sosyal yatırımlarına hız veren Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımına verdiği desteği sürdürüyor.

Vodafone, 2007 yılında kurduğu Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla engelli bireylerin toplumsal hayata eşit ve aktif katılımı için gerçekleştirdiği projelerle bugüne kadar 195 bini aşkın engelli ve dezavantajlı bireye ulaştı.

Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen Düşler Akademisi, “Sanat ve Sanatçı Engel Tanımaz” sloganıyla 5 bin engelli bireyin hayatına dokunurken, Türkiye Vodafone Vakfı tarafından bugüne kadar projeye aktarılan hibe tutarı yaklaşık 4 milyon liraya ulaştı.

Düşler Akademisi, bugün İstanbul Ataşehir ve Kaş olmak üzere iki merkezle faaliyetlerini sürdürüyor. İstanbul'daki Ataşehir Düşler Akademisinde engelliler ve sosyal dezavantajlı bireylere yönelik özel sanat atölyelerinin yanı sıra iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri de bulunuyor.

Bu atölyelerden mezun gençlere profesyonel bir sanat kariyeri sunulurken, potansiyellerini ortaya çıkararak meslek sahibi olmaları sağlanıyor. 2014 yılında kurulan Türkiye'nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olan Düşler Akademisi Kaş'ta ise katılımcılar sosyal ve sanat konularındaki eğitimlerin dışında, su sporlarından ekolojik tarıma, çok geniş yelpazede faaliyetlerle kendilerini geliştirebiliyor.

Türkiye Vodafone Vakfı, Düşler Akademisindeki proje ortağı Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) iş birliğiyle işitme engellilerle iletişimi kolaylaştırmak için geliştirdiği Türkiye'nin en kapsamlı mobil işaret dili uygulaması “İŞARET” ise 15 bini aşkın engelli bireyin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

İşaret dilini öğrenmek isteyen herkese yönelik olan uygulama, belli bir müfredatta ders şeklinde anlatımları içermesi dolayısıyla Türkiye'de alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Kısa süre önce yenilenen ve güncellenen uygulama, bin 100'e yakın anlatım videosu ve bin 400'e yakın kelime içeren bir sözlükten oluşan uygulama Google Play aracılığıyla ücretsiz olarak indirilebiliyor. iOS işletim sistemi için yenilenmiş versiyona çok yakın bir zamanda Apple Store üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında bugüne kadar yaklaşık 29 milyon liralık sosyal yatırım yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde TÜİK’in açıkladığı son rakamlara göre engelli nüfus oranı yüzde 12,29. Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak için öncelikle ayrımcı zihniyeti kırmamız gerekiyor. Engellilere acıyarak, bağış toplayarak sorunu sadece ertelemiş oluyoruz. Engelliler için değil, engellilerle birlikte yenilikçi projeler geliştirilmeli. Bu işin esası gönüllülük, eğitimin artırılması için de gönüllülüğün teşvik edilmesi gerekiyor. Halkın engellilerin ihtiyaçları ve topluma nasıl faydaları dokunabileceği ile ilgili bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması gerekiyor. Bunun için de iletişim çok önemli. Ülkemizde 3 milyon işitme engelli bulunuyor ve işaret dili öğrenimine ilgi her geçen gün artmasına rağmen maalesef bu eğitim, ihtiyacı karşılayacak kadar yaygınlaşmış değildi. Mobil uygulamamız sayesinde işaret dili eğitimini cebe taşıdık, zaman ve mekan bağımsız herkesin kolaylıkla öğrenebileceği bir şekilde sunduk."

Süel, Düşler Akademisi projesiyle bugüne kadar 5 bin gencin hayatına dokunduklarını ifade ederek, "Projemiz, Birleşmiş Milletlerin Eylül 2013'te New York'ta gerçekleştirdiği 'Engellilik ve Kalkınma' konulu toplantı kapsamında 'Innovation Enables' başlıklı etkinlikte tüm dünyaya tanıtılırken, AB Komisyonu'nun düzenlediği 'This Is Social Europe Innovation' yarışmasında 150 proje ve 23 ülke arasında en iyi 10 projeden biri, Barselona'da ise '2015 Best Practice' seçildi. Başarıyla sonuçlanan projelerimizin oluşturduğu örneklerin daha fazlalarını teşvik edeceğine inanıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin yaşamında fark yaratan bu özel projede herkesi gönüllü olmaya davet ediyoruz. Vodafone olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projeler ile 195 bini aşkın engelli ve dezavantajlı bireye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mobil teknolojilerin dönüştürücü gücünü bireylerin sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek için kullanan Vodafone “Düşler Kulübü” programı altında engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve servisleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Vodafone ayrıca, “Engelleri Aşan” tarifelerle iletişimde engelleri kaldırıyor, engelli vatandaşların özel ihtiyaçlarına yönelik tarifeler sunmaya devam ediyor.

Düşler Kulübü üyeleri, “Fatura Öğrenme Servisi, Sesli Abonelik Sözleşmesi, İşitme Anons Servisi, Neredeyim Servisi, Yakınım Nerede Servisi ve Sesli Bilgilendir Servisi” sayesinde mobil teknolojilere daha kolay ve eşit erişiyor.

Düşler Kulübü programı kapsamında bu güne kadar 45 bini aşkın abonenin yararlandığı “Yüzde 43 ÖİV ve KDV Bizden Kampanyası” ile belirli Vodafone tarifelerinde yüzde 43 indirim sunuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109