Uğur Işılak gençlerle buluştu‏

Ünlü sanatçı Uğur Işılak, Pendik Genç Akademi Derneğinin davetlisi olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde Pendikli gençlerle buluştu.

Uğur Işılak gençlerle buluştu‏

Salonun tıklım tıklım dolduğu “Uğur Işılak’la Muhabbet Bağı” adlı söyleşi programında gençlerin sorularını yanıtlayan Uğur Işılak, şiir yazmanın sadece doğuştan gelen bir yetenek olmadığını; okumanın, araştırmanın da mutlaka  gerekli olduğunu söyledi.Bir işi el ile yapana işçi; el ve akıl ile yapana usta; el,akıl ve gönülle yapana da sanatkar dendiğini belirten Uğur Işılak; yazılanın, bu 3 şeyin birleşmesinden ortaya çıkmasına şiir, sahibine de şair dendiğini söyledi.

“İhtiras,tüm hastalıkların anasıdır”

Fikri kitaplar ve makaleler okuduğunu söyleyen Işılak, gelen bir soru üzerine dünyadaki tüm hastalıkların sebebinin ihtiras olduğunu kaydetti. Doktorların  her hastalığı strese bağladığını söyleyen Işılak; stresin de ana sebebinin ihtiras olduğunu, ihtiras sahibi insanın maddi ve manevi hastalıklara düçar olduğunu belirtti. Kendisinin hiçbir zaman ihtirasla hareket etmediğini  ifade eden Işılak, önemli olanın  doğru işler yapmak olduğunun altını çizdi.

Yaklaşık iki saat süren program sonunda Pendik Genç Akademi Derneği Başkanı Hikmet Dumanoğlu,Uğur Işılak’a teşekkür ederek üzeri Osmanlı arması motifleriyle süslenmiş  bir çini hediye etti.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109