KAI Tanıtım Günleri için Dernekler bir araya geldi.

24-27 Nisan günleri arası İstanbul Dünya Ticaret Merkezinde yapılacak KAI tanıtım günlerinde İstanbul'da yaşayan, Bir milyon iki yüz bin kişiyi ilk kez bir araya getirilecek.

KAI Tanıtım Günleri için Dernekler bir araya geldi.
KAI Tanıtım Günleri için Dernekler bir araya geldi.

24-27 Nisan günleri arası İstanbul Dünya Ticaret Merkezinde yapılacak KAI tanıtım günlerinde İstanbul'da yaşayan, Bir milyon iki yüz bin kişiyi ilk kez bir araya getirilecek. Bu Büyük organizasyon, Kars Ardahan Iğdır Tanıtım günleri hazırlıkları tam gaz devam ediyor.

Çalışmalar aylardır, İstanbul, Kars, Ardahan, Iğdır Kalkınma Vakfı Önderliğinde KAI Derneklerin desteğiyle sürdürülüyor, 24-27 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezinde yapılacak. Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günleri Anadolu yakısı toplantısında önemli kararlar alındı.

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri komitesi 15 Şubat Pazar sabahı İstanbul Maltepe'de kahvaltılı Anadolu Yakası toplantısı yaptı. Toplantıya KAI Vakfının temsilcileri sivil toplum örgütleri. Siyasi parti temsilcileri ve iş dünyasından bazı simalar katıldı.

Konsey Başkanı Yılmaz Ulubey; Mutlaka güçlü katılım sağlamalıyız

Toplantının açılış konuşmasını yapan, KAI Kalkınma Vakfı İşadamları Konsey Başkanı Yılmaz Ulubey, 24-27 Nisan 2015 tarihleri arası bütün hemşehrilerimizi Kars Ardahan Iğdır tanıtım günlerine davet ediyorum.

İstanbul'da yaşayan bütün, Kars, Ardahan, Iğdırlıları Kars Ardahan Iğdır'ın tanıtım günlerinde buluşturacağız diyen KAI Kalkınma vakfı İşadamları Konsey Başkanı Yılmaz Ulubeyi, KAI'lıların buluşma günü 24-27 Nisan'da İstanbul'da en güçlü buluşmayı sağlayıp herkese ne kadar güçlü olduğumuzu göstereceğiz. Dedi

Alagöz; Katılımı yüksek tutacağız


Toplantının açılış konuşmasını yapan Ataşehir Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Orhan Çerkez İse; KAI'lıları İstanbul'da buluşturmak için hazırladığımız KAI tanıtım günlerinde salonu dolduramazsak büyük başarısızlık olur. İstanbul'da KAI lobisini güçlendirmek için yapılan bu organizasyona bütün derneklerden destek bekliyorum.

Prof Dr. Oktay Belli; Tabanı kucaklamalıyız

Daha sonra konuşan Prof. Dr. Oktay Belli; KAI'rın tanıtım noktasında büyük bir eksiklik yaşıyor. Böylesine uluslar arası bir tanıtım fuarında akademik bir yol izleyip tabana güçlü bir mesaj vermeliyiz.

Stantları biz almazsak yabancılar alır. Kaz yerine ördek satarlar.

Gündemle ilgili ve Kars, Ardahan, Iğdırlıların İstanbul'daki sosyal, kültürel, siyasal hayatlarıyla ilgili mesajlar veren KAI Kalkınma Vakfı Basın Konsey Başkan Yardımcısı Mustafa Küpeli ise; Stantları Kars, Ardahan, Iğdırlılar almazsa, her fuarda olduğu gibi bu işten sadece para kazanmak için yabancılar yararlanır.  O zaman Kaz yerine pekin ördeği satarlar, KAI'ların kaliteli balı yerine, sahte bal, sahte kaşar peyniri satarak kaliteli ürünlerimize leke sürerler.  Bu nedenle İşadamlarımız stantlar alırsa kendi ürünümüzü satarak layıkıyla tanıtmış oluruz.

Avcı: Derneklerden tam destek istedi.


KAI tanıtım günleri komitesinin, 3. Bölge sorumlusu KAI Kalkınma vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Avcı ise; 50 yıllık göçten sonra yapacağımız bu organizasyon için aylardır toplantı yaparak komiteler, komisyonlar kurduk. Önümüzde fazlada bir zaman yok. Bu nedenle Derneklerimiz katılım noktasında yoğun bir çaba göstermelidir. diyerek derneklerden destek istedi.

Oktay Irmak, KAI'ı Ulusal basında tartışmaya açacağız.

KAI tanıtım Günlerini organize eden, Popüler Medya'nın sahibi Oktay Irmak ise; Etkinlik öncesi ulusal basında çok haber ve söyleşi yapıp, Kars, Ardahan, Iğdır'ın yerel zenginlik kaynaklarını Tarih Kültür değerlerini Dünya'ya anlatmanın bütün yollarını aşındıracağız.dedi.

Sefer Karakoyun; Azerbaycan derneği her türlü desteği sunacaktır

Daha sonra söz alan İstanbul Azerbaycan Kültür Dernek Başkanı Sefer Karakoyun İse; Biz katılımın yüksel olması içi çaba göstereceğiz bunun yanında etkinliğe sanatçı desteği sunacağız. Dedi.

Toplantıda Birlik Mesajı verildi


Kahvaltıda sırasıyla konuşan  KAI Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Karadağ, KAI Kalkınma Vakfı Kültür sanat Konsey Başkanı Kamil Salduz, Ak Parti 1. Bölge Milletvekili A. Adayı Kayabey Kaya, CHP 1. Bölge Milletvekili aday adayı Ayfer Polat, Ataşehir KAI Dernek Başkanı Orhan Çerkez, İstanbul Anadolu Pazarcılar Başkanı Mehmet Emin Yarar, İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, KAI dernek Başkana Kadir Otto, Çekmeköy KAI Dernek Başkanı Önder Ulutuş, İstanbul Ardahan Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş, CHP Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Yalçın Demirkol, CHP Sultanbeyli eski ilçe başkanı Hayati Bozkaya, Ataşehir Öncül Köy Dernek Başkanı Çetin Çalışkan,  Ümraniye esnaflar Dernek Başkanı Orhan Demir,  Av. Özgür Kip, Arpaçay Taşbaşı Köyü Dernek Başkanı Çetin Yıldırım, Çekmeköy M. Akif Mahalle Muhtarı Sertif Yılmaz, Ümraniye KAI dernek Başkan Yardımcısı Fikret Özdemir, KAI Digor Yağlıca Köy Dernek başkanı Süleyman Turan, Karlıyazı Köyü Dernek başkanı Engin Demirbaş, Ardahan Dernek Başkan Yardımcısı Şenol Polat, (KAI) Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Yıldırım, Ardahan Çıldır Kenarbey Köyü Dernek Başkanı , Karabey Ömür  adını yazamadığımız katılımcılar İstanbul'daki yaklaşık 1 milyon hemşerimiz olmasına rağmen yeterince siyasette temsil edilmediğimiz konusunda hemfikir oldular. Konuşmacılar güçlü STK'ların bürokrasiyi ve siyasetçileri etkileyebileceğini belirti. Ve 24-27 Nisan'da yapılacak KAI tanıtım Günleri için tam destek vereceklerini açıkladılar.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER