Hint Dansını Ataşehri'e MyClub getirdi.

Hint dansıyla form tutacağız, Danimarkalı eğitmen Dennis Thomsen, Bollywood filmlerinde gördüğümüz hareketli Hint danslarını sporla birleştiren Masala Bhangra’yı öğretmek için Türkiye’ye geldi. Dünyada kadınların yeni favorisi bu eğlenceli egzersizle bir derste tam 750 kalori harcanıyor.


Sağlıklı bir yaşam sürmek için sağlıklı beslenmenin yanı sıra spor yapmak da şart! Ancak herkesin tercihi farklı. Kimi koşmayı seviyor kimi step, pilates gibi egzersizleri... Son yıllarda dansla sporu birleştiren egzersizler de büyük ilgi görüyor. Eğlenirken kalori yakmayı sağlayan bu yöntemler arasında dünyada çok popüler olan ama Türkiye’de ilk kez uygulanacak Masala Bhangra da yer alıyor. Hint dansının ritmik ve hareketli figürlerini içeren bu egzersiz sistemini Türkiye’ye Ataşehir MyClub getirdi. Danimarkalı eğitmen Dennis Thomsen ile Masala Bhangra’yı konuştuk.

Kökeni Hindistan


Masala Bhangra’nın kökleri Hindistan’a dayansa da ilk olarak 11 yıl önce ABD’de ortaya çıktığını söyleyen Thomsen, egzersiz sisteminin her yaş grubu için uygun olduğunu anlatıyor: “Masala Hintçe baharatlı demek. Bhangra ise Hindistan’ın kuzey eyaleti Punjab’a yöresel, folklorik bir dans. Egzersizi Hindistan’ın Jane Fonda’sı olarak kabul edilen Sarina Jain hazırlamış. Bhangra’nın geleneksel adımlarını ve Bollywood dansını fitness ile birleştirmiş. Bu egzersiz yöntemiyle tesadüfen tanıştım. Youtube’ta Zumba sınıfım için yeni bir akım ararken Sarina’nın Masala Bhangra videolarıyla karşılaştım. Daha sonra ona Facebook’tan ulaşıp ders aldım. Şimdi Danimarka’da eğitmenlik yapıyorum.”

Tüm kasları çalıştırıyor

Dennis Thomsen, Masala Bhangra’nın içinde step, aerobik gibi bir çok egzersizi barındırdığını, dolayısıyla kilo vermek ya da sadece spor yapmak isteyenler için tek başına yeterli olacağını belirtiyor. Haftada üç gün Masala  Bhangra yapmanın yeterli olduğunu hatırlatan Thomsen, bir derste 750 kalori harcandığını söylüyor.

Malum Türk kadınları biraz balıketlidir. Acaba Masala Bhangra ile form tutabilecekler mi? Thomsen iddialı konuşuyor: “Bütün kasları çalıştıran bu dansla Türk kadınları çok kalori yakacak. Yağları yanacak, yanacak!”

Geçmişte erkekler yapardı, şimdi ilgi göstermiyorlar

Erkeklerin dansla başı pek hoş değil. Masala Bhangra’da dans ağırlıklı bir egzersiz olduğu için Thomsen’e derslere erkeklerin katılıp katılmadığını soruyoruz. Danimarka’daki okulunda 70 kadının içinde sadece beş erkek bulunduğunu anlatan Thomsen durumun Türkiye’den pek farklı olmadığını söylüyor: “Aslında Bhangra dansı erkeklere özgü. Genellikle harman zamanı ya da düğünlerde bu dansı erkekler yaparmış. Ancak iş egzersize dökülünce daha çok kadınlar tercih ediyor. Hareket edip müziğe uymakta zorlananlar var ama basit hareketler yaptığımız için hemen adapte oluyorlar. Yine de dersler bol kahkahalı geçiyor. Bu egzersizi evde de yapabilirsiniz. Kendinizi müziğin ritmine bırakın yeter! Youtube’ta videolarını, internette DVD’lerini bulabilirsiniz.”


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER