BEDAŞ’ta görev değişimi

Nisan 2015’ten bu yana BEDAŞ’ta genel müdür olarak görev yapan Mehmet İslamoğlu, koltuğunu AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit’e bırakıyor.

BEDAŞ’ta görev değişimi
 BEDAŞ’ta görev değişimi

Nisan 2015’ten bu yana BEDAŞ’ta genel müdür olarak görev yapan Mehmet İslamoğlu, koltuğunu AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit’e bırakıyor.

17 yıldır elektrik dağıtım sektöründe yer alan Yiğit, bugün (24 Ocak 2017) görevi devralacak. İslamoğlu ise CLK Enerji bünyesinde bulunan Akdeniz, Çamlıbel ve Boğaziçi bölgelerinin Dağıtım Grubu Koordinatörlüğü’nü üstleniyor

İstanbul Avrupa Yakası’nda 4,8 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’de (BEDAŞ) Nisan 2015’ten bu yana genel müdür olarak görev yapan Mehmet İslamoğlu, koltuğunu 24 Ocak 2017 tarihinden itibaren (bugün) Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Genel Müdürü Murat Yiğit’e devrediyor. Yarından itibaren CLK Enerji bünyesinde bulunan Akdeniz, Çamlıbel ve Boğaziçi bölgelerinin ‘Dağıtım Grubu Koordinatörlüğü’ görevini üstlenecek olan İslamoğlu, bir süre vekaleten AEDAŞ Genel Müdürlüğü’nü de yürütecek.

17 yıldır elektrik dağıtım sektöründe faaliyet gösteren Murat Yiğit’in yönetiminde AEDAŞ’ta, teknoloji yatırımları, organizasyon yapısı ve insan kaynakları alanlarında büyük gelişim kaydedildi. AEDAŞ’taki çalışmalar sonucunda yüzde 11,32 olan kayıp-kaçak oranı, 2016 sonu itibarıyla yüzde 6,31 seviyelerine düşürüldü. Özelleşmenin ardından da arıza adetlerinde yüzde 41’lik bir iyileşme yakalandı.

BEDAŞ’ta genel müdür olarak göreve başlayacak Murat Yiğit, 1974 yılında Elazığ’da doğdu. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan MBA’ini tamamlayan Yiğit, 1998’de İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü’nde iş hayatına başladı. Yiğit, 2000 yılında BEDAŞ’ta kariyerine çeşitli kademelerde devam etti. Ardından 2012- 2013 yılları arasında AYEDAŞ’ta Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getirdi. 2013’te özelleştirme sonrası Enerjisa bünyesine geçen AYEDAŞ’ta Ar-Ge Koordinatörü olarak da yer alan Yiğit, 2014 yılından bu yana Antalya, Burdur ve Isparta illerinin elektrik dağıtım hizmetini yürüten AEDAŞ’ta genel müdür olarak çalışıyordu.

İstanbul’daki görevini Murat Yiğit’e devrettikten sonra CLK Enerji Dağıtım Grubu Koordinatörlüğü’ne geçecek olan Mehmet İslamoğlu döneminde ise BEDAŞ, yoğun saha faaliyetleri ve teknolojik dönüşüme odaklanarak dikkat çekti. Bu çerçevede İstanbul Avrupa Yakası’nda geçen yıla oranla ortalama kesinti sürelerinde yüzde 22’lik düşüş yakalandı. İslamoğlu döneminde elektrik dağıtım sektöründe bir ilk olan Twitter’da BEDAŞ destek hesabı (@BEDASDestek) açıldı, nitelikli teknik personel ihtiyacını karşılamak amacıyla sektöre eleman yetiştiren BEDAŞ Akademi’nin kurulması gibi öncü faaliyetler gerçekleştirildi.

1951 yılında Rize Ardeşen’de doğan ve kariyerine 1977 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde iletim şebekelerinde mühendis olarak başlayan Mehmet İslamoğlu, 1984 yılında Rize Elektrik Dağıtım Bölge Müdürü ve 2001 yılında TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu. 2002 yılında BEDAŞ Genel Müdürü olarak kariyerine devam eden İslamoğlu, 2003 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı, 2004-2011 yılları arasında da MEDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi, Cengiz Holding Enerji Koordinatörü, MEDAŞ, ÇEDAŞ ve UEDAŞ İcra Kurulu üyeliklerini yürüttü. 2011 yılında UEDAŞ Genel Müdürü olan İslamoğlu, Nisan 2015’ten itibaren BEDAŞ Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

CLK Enerji Hakkında
Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Cengiz ve Kolin’in yer aldığı ortak girişim tarafından kurulan CLK Enerji, çatısı altındaki Akdeniz, Boğaziçi, Çamlıbel Elektrik Dağıtım ve perakende satış şirketleri ve toptan satış şirketi ile enerji sektöründe hizmet veriyor. Toplam üç bölgede, 7 il ve 7 milyonu aşkın abonesiyle CLK Enerji, sektörün lider grupları arasında yer alıyor. CLK Enerji, özelleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından dağıtım ağının iyileştirilmesi, yeni tesislerle geliştirilmesi, daha hızlı ve kaliteli hizmet verilebilmesi amacıyla bir dizi projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Türkiye’de enerji sektörünün elektrik dağıtım ve ticaretinin önde gelen şirketi CLK Enerji, faaliyet gösterdiği her alanda kendisine duyulan güvene, hızlı ve kaliteli hizmetle karşılık vermeyi birincil hedefi kabul ediyor.

Tedaş Elektrik Arıza : Alo 186 

TEDAŞ ARIZA VE KESİNTİLER İÇİN TIKLA

BEDAŞ ELEKTRİK ARIZA TAKİP İÇİN TIKLA




ELEKTRİK ARIZA   444 6 186



AESAŞ ELEKTRİK ARIZA TAKİP İÇİN TIKLA




AESAŞ ABONE SORGULAMA

AESAŞ ÖDEME NOKTALARI


AESAŞ HABERLERİ, 
AESAŞ ADRES VE TELEFONLARI, 
AESAŞ YETKİLİ ELEKTRİKÇİLER İÇİN TIKLA

Tedaş Elektrik Arıza : Alo 186 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109