Aşçılar Yarışıyor

Dünya Aşçılar Olimpiyatının iddialı takımı EUROTURK CHEFS yarışmalara hazır !

Aşçılar Yarışıyor
 Aşçılar Yarışıyor
Dünya Aşçılar Olimpiyatının iddialı takımı EUROTURK CHEFS yarışmalara hazır !

Avrupalı Türklerin Mutfak Takımı EUROTURK CHEFS CULİNARY TEAM Türkiyenin ” BALIK ve SU ÜRÜNLERİ ” ile  2016 İKA / DÜNYA AŞÇILAR OLİMPİYATINDA Yarışıyor !

BERLİN merkezli, EUROTURK CHEFS CULİNARY TEAM, Dernek Başkanı ve Takım Kaptanı Culinary Art Chef Cengiz G. BENKEN yönetiminde, İSTANBUL merkezli, LEZZET DERNEKLERİ FEDERASYONU Başkanı M.Vasfi PAKMAN organizasyonu ile 22 – 26 Ekim 2016 günlerinde: Almanya’nın ERFURT Kentinde yapılacak olan, dünyanın en büyük Gastronomik buluşmasına İKA / OLİMPİADE der KÖCHE yarışmalarına 3. kez katılıyor !
Verein der Europaisch Türkischen Köche und Gastronomen e.V Başkan Yrd. Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkanı M.Vasfi PAKMAN, ” DÜNYA AŞÇILAR OLİMPİYATI HEDEFİMİZ; Türkiyenin ” Balık ve Su Ürünleri ” ile ” ALTIN MADALYALARI ” yakalamaktır. ” dedi.


Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkanı M.Vasfi PAKMAN ile EUROTURK CHEFS Takım Kaptanı Cengiz G. BENKEN’i Takım Ana Sponsorları: STG & EİB Y.K.Bşk. Sinan KIZILTAN ve HS – KRANICH GmbH Başkanı Hıdır SERİN, çalışmaları dolayısıyla kutladı ve başarı dilediler.
 
Tema Türkiye DENİZLERİNDEN, Güç Türk GASTRONOMİSİNDEN EUROTURK CHEFS CULİNARY TEAM yapılanması;
Türkiye Denizlerinde yetiştirilen ve tüm dünyaya ihraç edilen LEVREK, ÇİPURA ve Alabalık gibi Su Ürünlerinin Resmi Temsilcisi, Türkiye-İzmir merkezli STG / Su Ürünleri Tanıtım Grubu ile AB’nin hemen her ülkesinde: Mimarisinden İnşaatına, Donanımından İşletmesine Anahtar teslimi Gastronomi Mekanları ( Restaurant, cafe, imbis ve market zincirleri ) kuran, Almanya-Moers merkezli HS – KRANICH GmbH kuruluşu’nun LDF güç birliğiyle oluşturulmuştur.

 ” TÜRKİYE DENİZLERİNDEN, DÜNYA DAMAKLARINA ” temalı ” Açık Büfe & Artistik Patisserie “kategorilerinde yarışacak olan, Türkiye’nin ve Avrupa’nın seçkin Türk Aşçı ve Pastacıları, bu özgün tema ve 24 kişilik takımı ile MADALYA skorunu da arttıracak


4 yılda bir gerçekleşen ve dünyanın her tarafından binlerce Gastronomi insanını buluşturan bu en büyük organizasyonda bulunmak, tüm aşçılık ve pastacılık sanatlarıyla ilgilenenlerin yıllarca hayallerini süslüyor.

Olimpiyat ekibinde ” Doktor ” bulunan tek takım PAKMAN konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: ” Olimpiyat kafilesinde: Yarışmacılarının yanısıra, LDF yönetiminden katılan; Egitimci Chef, Gurme Yazar, Halkla İlişkilerci, Fotoğrafçı ve Praxis Doktor bulunan Avrupalı Türklerin Mutfak Takımı, Kalitesi ve Başarılarıyla yine şaşırtacak ve kendinden bahsettirecek.

Ülkemizin Lezzetlerini, Güzelliklerini, Lezzetsever İnsanlarını, Mutfak Sanatlarını ve Yemek Kültürünü dünyaya tanıtan, Gıda Ürünlerimizin dünyadaki pazar payını arttıran, bu tarz etkinliklerin daima içinde olacak “
dedi ve sözlerini ” Yurdumuzun ve dünyanın her köşesinde, her zaman hep beraber olalım. Gücümüze güç katalım.” diyerek tamamladı.


LDF tarafından, bu yıl 3.kez oluşturulan EUROTURK CHEFS olimpiyat takımında; Türkiyeden ve Avrupadan seçkin, Türk CULİNARY & PASTRY CHEF’ler bulunmakta. Deneyimli, Güçlü ve Azimli bir takım
12 kişiyle katıldığı 2012 Olimpiyatlarında, aldığı 1 ALTIN, 4 GÜMÜŞ ve 7 BRONZ Madalya ile Dünya Chef’lerini şaşırtan EUROTURK CHEFS CULİNARY TEAM, bu olimpiyatlarda daha deneyimli ve güçlü bir kadro ile yarışacak. Türkiye’deki ve Avrupa’daki Türklerin, gastronomideki iddialarının yanısıra LEZZET ve GUSTO kalitelerini de sergileyecek.

EUROTURK CHEFS’in Yarışmacı ve Yöneticilerden oluşan 2016 İKA / OLİMPİYAT EKİBİ Culinary Art Chef CENGİZ  G. BENKEN Team Captain, Pastry Art Chef AHMET BAŞAK , Pastry Art Chef SÜLEYMAN ÇAKIR,  Culinary Art Chef EMRAH FANDAKLI,  Pastry Art Chef AHMET ÇAKIR,  Culinary Art Chef BUGRA BAYAM, Culinary Art Ass YUHEİ TSUYİMOTO,  Pastry Art Chef MUSTAFA ÜÇBİLEK,  Pastry Art Chef HAKAN KILIÇ, Pastry Art Chef SEMİHA ÇETİN, Culinary Art Chef EMİNE G. SARICAN, Pastry Art Chef LEVENT GÜNEŞ, Culinary Art Chef MERT BOZ, Pastry Art Chef ÖZGE BOZKURT, Pastry Art Chef NURCAN ÖZKARA, Exec. Administrator M, VASFİ PAKMAN LDF Yön.Kur.Başkanı, LDF Y.K.Bşk.Yrd. ALİ A. YELİNER  Gourmet Chef HALDUN Z. TÜZEL, Exec. Chef AYŞE NİL DİNLER, Exec. Chef ÖZLEM MEKİK Exec. Chef HACI BEKİR YÖNLÜ, Educator Chef AYFER ÖZMEN,  Exec. Pastry Chef SAMET TURUL Administrator HIDIR SERİN ( HS KRANICH GmbH ), Administrator MÜJDAT GÜLER ( NOVA Group ), Administrator İBRAHİM UĞUR ( DİVAN Reisen ), Dr.İBRAHİM MEDE ( HNO PRAXİS ) Administrator ÖMER ŞAA ( EVENT Group ), Administrator İLKNUR AKGÜNDÜZ ( EVENT Group )Exec. Administrator SİNAN KIZILTAN ( EİB & STG ) EUROTURK CHEFS Mutfak Takımına İKA / Dünya Aşçılar Olimpiyatında Güç Veren RESMİ ve ÖZEL, YERLİ ve YABANCI Kuruluşlar:

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109