Dolar ve euro düşüyor

Merkez Bankası'nın enerji ithalatçısı kamu kuruluşlarının döviz ihtiyacını bu aydan itibaren karşılayacak olması, rekortmen dolar geriletiyor.

Dolar ve euro düşüyor
Dolar ve euro düşüyor

Merkez Bankası'nın enerji ithalatçısı kamu kuruluşlarının döviz ihtiyacını bu aydan itibaren karşılayacak olması, rekortmen dolar geriletiyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın yıl sonuna kadar gereken 1.2 milyar doların tamamının merkez bankası'ndan alınacağını söylemesi üzerine, gün boyu 2.38 lira dolayında hareket eden doları 2.34 liranın da altına çekti.
 
Dolar 2.3385 liraya kadar gerilerken, euro da 2.90 liranın altına çekilerek 2.8990 lirada hareket etti. Dolar, siyasi endişeler ve küresel gelişmelerle dün 2.4140 lira ile yeni rekor düzeye çıkarken, euro da parite etkisiyle 3.0200 liraya kadar yükselmişti.
 
MERKEZ'İN ÇIKIŞI

Doların hızlı çıkışını, Merkez Bankası'nın enerji ithalatçısı kamu kuruluşlarının döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmının Hazine ve Merkez Bankası tarafından doğrudan karşılanmasına başlayacağını açıklaması frenlemişti.
 
BORSA

Borsa İstanbul Endeksi de, gelişmekte olan ülke varlıklarında satışları tetikleyen Rusya borsası ve rubledeki değer kaybının tersine dönmesiyle birlikte günü yüzde 2.06 yükselerek 80 bin 821 puandan kapattı.

FED, FAİZ ARTIŞINDA SABIRLI OLUNACAK

Fed yetkilileri, faizlerin 2015'te yüzde 1,125 seviyesine yavaş bir şekilde artırılmaya başlanabileceğine işaret etti. Fed'den yapılan açıklamada, "Faizlerin yükseltilmesine yönelik sabırlı olunacağı" ifade edildi. Fed yetkilileri 2015'te enflasyonda yavaşlama beklediklerini ancak uzun vadede küçük değişimler ön gördüklerini de açıkladı.

FAİZ ARTIŞI NE ZAMAN OLACAK?

Analistler bu açıklamaların ardından, Fed'den ilk faiz artışının 2015'in ortasında gelebileceğine işaret ediyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109