Dolar Kuru O Tarihte Düşüşe Geçecek

Dünyaca Ünlü Bankadan Şaşırtan Tahmin: Dolar Kuru O Tarihte Düşüşe Geçecek

Dolar Kuru O Tarihte Düşüşe Geçecek

Dolar Kuru O Tarihte Düşüşe Geçecek

Dünyaca Ünlü Bankadan Şaşırtan Tahmin: Dolar Kuru O Tarihte Düşüşe Geçecek


ABD'nin önemli bankaları arasında gösterilen Wells Fargo, ekonomi yönetiminin sıkı para politikalarının sürdürüleceğine yönelik mesajları ardından Türk lirasına ilişkin yeni bir rapor paylaştı. Yayımlanan mesajda dolar/TL paritesinin düşüşe geçmesi beklenen muhtemel tarihe yer verildi.


31 Mart seçimlerinin sonrasında Türk lirasına ilişkin uluslararası kurumların yeni beklentileri gelmeye devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ortak beklentileri ile şekillenen raporlarda her ne kadar yıl sonu dolar/TL paritesi için 40 lira seviyelerinde bir beklenti çizilse de, ABD'nin ünlü bankası Wells Fargo'dan birçok öngörüyü altüst edecek bir mesaj yayınlandı.


DOLAR KURU O TARİHTE 30 LİRANIN ALTINA DÜŞECEK

Banka, Türkiye'ye ilişkin yayınladığı raporda 21 Mart tarihli 500 baz puanlık faiz artış kararının güçlü bir parasal sıkılaşma mesajı olduğuna dikkat çekerek, bu durumun Türk lirasında kademeli olarak yükseliş yaşanmasına neden olacağı iddia edildi.

Fargo tarafından yayınlanan raporda, dolar kurunun yıl sonundan itibaren ufak hareketlerle düşüşe geçeceği ve 2025 yılının ortalarında 30 liranın altına sarkacağına dair beklenti paylaşıldı. Bu durum, çok sayıda ABD merkezli bankanın Türk lirasına ilişkin görüşleriyle çelişirken, Wells Fargo tarafından düşüşün gerekçesine atılacak sıkı para politikalarındaki kararlı adımlar ve siyasi istikrar ortamı işaret edildi.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER