Dolar bir rekor daha kırdı

Erken seçim olasılığı, TL üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Dolar/TL 2,8494'e kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu yeniledi.

Dolar bir rekor daha kırdı

Dolar bir rekor daha kırdı

Erken seçim olasılığı, TL üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Dolar/TL 2,8494'e kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu yeniledi.

Haftaya yatay açılışla başlayan dolar yeniden hareketlenerek yeni rekorunu kırdı. Geçen hafta erken seçim olasılığının güçlenmesi ile 2,8460 seviyesi ile rekor kıran dolar/TL bu sabah da 2,8494 ile rekor tazeledi. 

Özellikle erken seçim olasılığının artması TL üzerinde baskı yaratıyor. Geçtiğimiz hafta 2,80 kritik direncinin üzerine çıkan Dolar/ TL, bu sabah 2,85 seviyesini denedi. Bu arada Euro/TL ise 3,1520 seviyesinde.

Gözler bugün koalisyon görüşmesinde

Piyasanın gözü bugün AK Parti ve MHP'nin koalisyon görüşmesinde. AK Parti ve CHP arasındaki görüşmelerden koalisyon kurulmasına dönük bir anlaşma çıkmamasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün saat 14:00'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.

Yarın faiz toplantısı var

Yarın ise TCMB'nin Ağustos ayı PPK toplantısının sonuçları beklenecek. TCMB'nin para politikasında sadeleşme çalışmaları için ağustos ayını işaret etmesiyle birlikte, politika faizi ile faiz koridorunda bir değişiklik yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

GS, 75 baz puan artış bekliyor

Bu arada Goldman Sachs, geçen hafta Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı sonrası kritik bir nitelik kazanan Merkez Bankası toplantısından 75 baz puanlık faiz artışı kararı çıkacağını öngördü.

Goldman Sachs ekonomisti Ahmet Akarlı tarafından hazırlanan nota göre kurum, yarınki toplantıda Merkez Bankası'nın sadeleştirme yönündeki ilk adımı atmasını ve faiz koridorunun daraltmaya başlamasını bekliyor.

Kurum, spesifik olarak da yüzde 7,50 olan politika faizinin 75 baz puan artırılarak yüzde 8,25'e çıkarılacağını öngörüyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER