Her aileye bir diş hekimi!

Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçti, Her ailenin bir diş hekimi olacak

Her aileye bir diş hekimi!
Her aileye bir diş hekimi!

 Sağlık alanında devrim gibi bir uygulama daha hayata geçiyor.

    Her ailenin bir diş hekimi olacak. Ülkemizde özellikle çocukların ciddi diş sağlığı problemleri yaşaması Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık her ailenin bir diş hekimi olacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda  ‘Koruyucu Diş Hekimliği İzlem Planı’nı hayata geçirecek. Uygulama ile bebeklerin anne karnından ergenlik dönemine kadar ağız ve diş sağlığı izlenecek.

Toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulabilmesi için sadece bebekler değil aile bireyleri de düzenli takip edilecek. Aile diş hekimleri belirlenen aileleri her ay düzenli olarak muayeneye davet edecek.

Okul öncesi eğitim kurumları ve ilköğretim okullarında ağız sağlığı eğitimi verilecek. İlköğretim okullarında koruyucu flor uygulaması yapılarak diş çürüklerinde azalma sağlanacak.

Diş hekimi kontrolleri ve koruyucu diş hekimliği uygulamalarının toplumda özendirilmesi sağlanacak. Diş sağlığının önemini anlatan kamu spotları hazırlanacak.

Bebeklere doğmadan diş sağlığı planı yapılacak. Doktorlar bebeklerde çıkabilecek hastalıkları kontrol ederken, ağız ve diş sağlığını da raporlayacak. Bebeğin dişlerinin güçsüz olmasının tespit edilmesiyle anneye kalsiyum ve protein açısından zengin gıdaları yemesi tavsiye edilecek.

ATAŞEHİR AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ( BOSTANCI )

ONLİNE RANDEVU İÇİN TIKLA

TELEFONLA RANDEVU İÇİN TIKLA

TÜRKAN SAYLAN TIP MERKEZİ ATAŞEHİR

TÜRKAN SAYLAN TIP MERKEZİ ONLİNE RANDEVU

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER