Diş Çürümesini Önlemek İçin Yöntemler

Diş çürümesi, hem estetik açıdan hem sağlık açısından kişilerin farklı sorunlar yaşamasına ve ağız bölgesinde problemlerin oluşmasına neden olan bir sorundur.

Diş Çürümesini Önlemek İçin Yöntemler

Ağız ve diş sağlığınızda hiçbir olumsuzlukla karşılaşmak ve özellikle dişlerinizin çürümemesini istiyorsanız kendinize kimi zamanlarda dur demesini öğrenmeli ve oldukça kendinize dikkat etmelisiniz.

- Sakız çiğneyin

Şekersiz olan sakızları çiğneyerek dişlerinizin temizlenmesini sağlayın ve sakızı hızlı bir şekilde değilde oldukça yavaş bir şekildeçiğneyin. Bir sakızı yaklaşık 30 dakikalık süreç çiğneyerek değiştirin, çünkü uzun zamanlı çiğnenen sakız dişlere geri içindeki bakterileri bırakabilir.

- Şeker tüketmeyin

Özellikle yatmadan önce şeker tüketmemeniz gerekliyken, genelde de şeker tüketimini en alt seviyeye indirin ve şekerli besin tükettiğinizde ağzınıza hemen bir kibrit kutusu kadar peynir atın. Bu diş çürümesi için oluşum sağlayan bakteri ve mikropların üremesini engellemektedir.

- Su tüketin ve ağzınızı su ile çalkalayın

Susadığınızı hissettiğiniz ve hatta susamadığınız zaman bile suyu tüketin. Su içerisinde bulundurduğu mineraller sayesinde dişlerinizi koruyabilirken, su ile dişlerinizi çalkalamanızda diş sağlığı açısında oldukça önemli bir artıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER