Seyfi Ergül CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

13 Mayıs 2012’de yapılacak olan İstanbul İl Başkanlığı için Seyfi Ergül adaylığını açıkladı.

Seyfi Ergül CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Seyfi Ergül Daha Fazla Özgürlük için CHP İstanbul İl Başkanlığı na Aday Olduğunu Açıkladı

1977 Çorum doğumlu Seyfi Ergül, Uluslararası Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Ergül, evli ve Sancaktepe’de ikamet ediyor.

2005’te SHP İlçe Başkanlığı yapan Ergül, 2009 yerel seçimlerinde DSP İstanbul Sancaktepe Balediye Başkan adayı ve 2011 genel seçimlerinde CHP milletvekili aday adayı oldu. Şu an CHP İstanbul Anadolu yakası 1. Bölge Komisyon Başkanlığı görevini yürüten Seyfi Ergül 13 Mayıs 2012’de yapılacak İstanbul İl Başkanlığı adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde artık halktan insanların da aday olabilme özgürlüğüne kavuştuğunu ve bunun en açık göstergesi olarakta kendisinin aday olduğunu anlatan Ergül, “Bir işçi ailenin çocuğu olarak, sıradan bir CHP üyesinin de İstanbul İl Başkanlığı’na aday olabildiğini göstermek ve yönetimde halkın kendi partisinin yine halkın kendisinin yönetme imkanına sahip olma iddiasıyla aday oldum.” dedi.

Ergül sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha fazla özgürlük için ve direk vatandaşın ayağına hizmeti götürmek için aday oluyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve yerel belediyelerin 2014 yerel seçimlerinde CHP iktidarına geçebilmesi için CHP’nin içinden halktan birinin yönetmesi gerekmektedir. Benim iddiam Cumhuriyet Halk Partisi’nin artık kendi vatandaşının ayağına gitmesini sağlamak ve kendi örgütüne sahip çıkmak. Bunu başarmak amacıyla yola çıkıyorum. Hedef 2014 için daha özgür ve daha halkçı bir İstanbul oluşturmak.

İstanbul’un modern bir yapısının yanısıra, vizyon bir kent olarak Avrupa’da söz sahibi olabilmesi için sosyal belediyeciliğin İstanbul’u yönetmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Daha gelişmiş ve tanınmış bir dünya şehri olması adına, sosyal belediyeciliğe inanmış ve bu mantıkta Avrupa ile birleşmeye açık bir zihniyetin İstanbul’u yönetmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na adayım.

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki demokratik yapılanmanın hızlanarak devam etmesi en büyük umudum. Bu umudumun bir meyvesi olarakta bu yükselişin yanında ve içinde olmak istediğim için adayım.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nunda önümüzü açtığı ışık doğrultusunda korkularımızla yüzleşip ve bu partinin her kademesinde hak eden halktan herkesin görev yapabileceği cesareti beni bir genç olarak heyecanlandırıyor. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek sahipleri olarak bizlerin bu ışıktan yararlanması adına il başkanlığına adayım.

İstanbul’da halkın kendisinin, kendisini yönetebilmesi; gerçek anlamda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile mümkündür. Bunu başarmak için İstanbul İl Başkanlığına aday olduğumu kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyarım.”

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER