‘’Dünya Barış Günü bir gün değil her gün olsun’’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sefa Sarısoy, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayınladığı mesajda bu anlamlı günde, dünyayı saran çatışma ortamının son bulması dileğinde bulundu.

‘’Dünya Barış Günü bir gün değil her gün olsun’’
‘’Dünya Barış Günü bir gün değil her gün olsun’’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sefa Sarısoy,  1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayınladığı mesajda  bu anlamlı günde,  dünyayı saran çatışma ortamının son bulması dileğinde bulundu.

Sefa Sarısoy, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

‘’1 Eylül Dünya Barış Günü, insanlık için çok önemli ve anlamlı bir gündür.  Özellikle Ortadoğu’da savaş çanlarının çalındığı bu günlerde dileğimiz, anlaşmazlıkların hoşgörü çerçevesinde diyalogla çözülmesidir. Dünya Barış Günü, yılda sadece bir gün bile olsa, barış kelimesine vurgu yapmak,  insanlık için çok önemlidir. İnsanlık adına beklentimiz,

’’Dünya barış günü bir gün değil, her gün olsun ’’

Adaletsiz  gelir paylaşımı, yer altı ve yerüstü zenginliklerine sahip olma hırsı, gelişen savaş teknolojileri, sınır anlaşmazlıkları, demokratik kuralların işletilmesi yönündeki taleplerin engellenmesi, barış kavramından uzaklaşılmasına, savaş  ve iç çatışma ortamının oluşmasına yol açmaktadır.

Atatürk’ün ‘’Yurtta sulh, cihanda sulh’’ sözünden ilham alınarak 1 Eylül Dünya Barış Günü, tüm dünyada barış rüzgarlarını estirsin, özellikle Ortadoğu’da akan kanın durmasına vesile olsun. Bu duyguyla 1 Eylül Dünya Barış Günü, kardeşlik ruhuyla bir arada yaşayan insanlık alemine kutlu olsun’’.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER