Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Sinoplular Gecesi'ne Katıldı

Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Sinoplular Gecesi'ne Katıldı

Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Sinoplular Gecesi'ne Katıldı
Sinoplular Gecesi'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu hükümet, telekulak hükümeti. Vatandaşın derdini telefonla dinliyor herhalde. Yüz yüze gelince de diyemiyor" dedi.

Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Sinoplular Gecesi'ne katılan Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı. Sinop'ta yapılmak istenen nükleer santral konusuna Sinopluların karar vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, yatırımsızlık ve işsizliğin çok sayıda genci İstanbul'a taşıdığını, gençlerin İstanbul'da, yaşlıların Sinop'ta kaldığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Sadece İstanbul'a değil, Türkiye'nin her tarafına dengeli yatırım yapılması, gençlerin iş olanağı bulması gerekir. Türkiye'yi, gençlere her yerde aş ve

iş veren anayurda dönüştürmeyi hedefliyoruz. İstanbul'da sokağa çıkarken, arabaya veya otobüse binerken kaşları çatık insanlar görüyorum, herkesin bir derdi var ve herkes yarın kaygısı taşıyor. Benim bir hedefim var, çatık kaşlı insanlar değil, güler yüzlü insanlar olacak" diye konuştu.

Paranın dolaşım kanallarını değiştirip, halktan yana bir politika izleyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdi. CHP lideri, "Telefonlarımızı dinliyorlar. Bu hükümet, telekulak hükümeti. Vatandaşın derdini telefonla dinliyor herhalde. Yüz yüze gelince de diyemiyor. Çünkü eleştiri olunca tepki hazır, ne diyordu; 'al ananı da git'. O nedenle söylüyorum. Biz sadece aşı, işi değil, özgürlüğü de düşünüyoruz. Yurttaşlarımız özgür ortamda olacak. Sanatçılarımızın heykelleri yıkılmayacak, resimleri

toplanmayacak. Herkese özgürlük ortamında yer de, zaman da var. Size bir sözüm var; siyasi mahkemeleri tümüyle tarihe gömeceğim. Doğal yargılama sistemi olacak. Telefonla konuşuyorsun, selam verdin, kitap yazdın, daha yazmadın, at içeri. Böyle bir şey olur mu? Bunun adı demokrasi mi? Bizim düşündüğümüz demokraside eleştiri hakkına saygı göstereceğiz. Elbette bizim gibi düşünmeyen insanlar var. Onlara da saygı göstereceğiz. -Allah'tan korksun- diyorsunuz. Şimdi Recep Bey yine -Allah'ı istismar ettiniz diyecek. Ben samimi söylüyorum, kuldan utansınlar yeter. Ondan bile utanmazlar" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Bostancı Gösteri Merkezinden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER