CHP Ataşehir Gençlik Kolu 1. Olağan Kongresi Yapıldı.

Caner Geyik ve Murat Dursun'un aday olduğu CHP Ataşehir Gençlik Kolu 1. Olağan Kongresi, 251 oy alan Murat Dursun'un başkanlığı ile sonuçlandı.

 CHP Ataşehir Gençlik Kolu 1. Olağan Kongresi Yapıldı.

 CHP Ataşehir Gençlik Kolu 1. Olağan Kongresi Yapıldı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

CHP Ataşehir Gençlik Kolu 1. Olağan Kongresi saat 10.00’da başladı. Divan başkanlığına anakademe gençlik örgütlenmesi ve gençlik kollarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Tuncay Akın ORHAN,  Divan başkan yardımcılığına Erdal Eren BAYRAK, kâtip üyeliğine de Erhan KARAASLAN seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra mevcut ilçe gençlik kolu başkanı Yusuf Gündoğdu’nun konuşması ile gündeme geçildi.

Caner Geyik ve Murat Dursun Yönetim listeleri ile başkanlığa aday olduğunu belirten dilekçelerini verdiler.

CHP Ataşehir Gençlik Kolu Başkan Adayları Murat Dursun ve Caner Geyik konuşmasını yaptıktan sonra CHP Ataşehir ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak gençlere hitap etti.

Daha sonra gençlik kolu üyelerinden Cem Bağcı, Hüseyin Dinçtürk, Fırat Efe, Özkan Pali, Ezgi Özçelik, Serkan Bektaş, Önder Kerkitli söz alarak konuşma yaptılar.

 
 Gençler seçimle gelmenin sorumluluklarını taşıyacaklar  



CHP Ataşehir ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Ataşehirweb Haber'e yaptığı özel açıklamada CHP Ataşehir Gençlik Kolu 1. Olağan Kongresi ve sonuçları ile ilgili şöyle konuştu: 2004 Yılından bu yana CHP gençlik örgüt ilk defa demokratik yoldan belirleniyor. Gençlerimiz önlerine sandık konularak seçimle kendi yönetimlerini belirleyecek. 

Bu anlamda bu gün önemli bir gün. Ben böyle bir örgütün ilçe başkanı olmanın gururunu taşıyorum. Bizim Çocuklarımızın, gençlerimizin bu mekanizmayı işleterek gelmeleri demokratikleşmenin önünü açacak. Bu yolla demokratik mücadele deneyimlerini artıracaklar. Gençler seçimle gelmenin sorumluluklarını taşıyacaklar omuzlarında. 

Atama insanların düşüncelerini kısırlaştırıyor. Birilerini ötekileştiriyor. Birilerini sevindirirken bazılarını sevindiremiyor. Seçim öyle değil herkes düşüncesini ortaya koyuyor, örgütüne kendini teslim ediyor ve örgütte uygun bulduğunu seçiyor. Dolayısı ile kaybeden de demokratik bir seçimle kaybettiğini bildiği için durumu kabul ediyor. Ama kaybeden kenara çekilmeyecek, mücadelesini sürdürecek. 





Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği 12 Eylül döneminden önce çok etkindi. CHP Gençlik Kollarında yetişenlerin PM’ de Milletvekilliklerinde önemli yerlere geldiklerini gördük. 

Demek ki demokratik yapı içerisinde seçim sisteminin olması gençleri daha ileriye götürüyor. Gençleri verimli kılıyor. Bu günde böyle bir şeyin olacağını biliyorum. Bu toplum kendi içerisinde bu mekanizmayı işleterek liderlerini seçebilecek. Yetenekleri olan insanları öne taşıyacak. Seçim bunun ortamı, bir er meydanı. 

Hangisi kazanırsa benim gençlik kolları başkanım olacak ama kaybedeni de asla bırakmayacağız. Mücadelenin seçim sandığında bittiğini söyleyip çocuklarımızı yan yana getirip birlikte yolumuza devam edeceğiz.

CHP gençliğinin sadece pankart asan, partinin hamallığını yapan örgüt olmaktan, tüzük değişikliği ile birlikte çıkardık.  Gençlik kotası, kadın kotası ile birlikte bunu değiştiriyoruz. Gençlik Kolları Başkanımızın seçilmiş biri olarak, ilçe yönetim kurulu toplantılarına katılma ve etkinliklerde söz hakkı var. Gençlerimiz yetenekli, ülke sorunlarına duyarlı, parti içi ile ilgili duyarlıkları var, sosyal ve ekonomik konularda duyarlıkları var. 

Gençlerimizin hepsi üniversite mezunu, partinin kılcal damarları olmaktan öte toplardamarları, kan taşıyan heyecan taşıyan unsurlarımız. Bu anlamda gençlerimizi ve gençlik kollarımızın çalışmasını önemsiyorum.


Oylamaya ardından yapılan sayım sonucunda 251 oy alan Murat Dursun başkanlığa seçildi.  Caner Geyik ise 129 oy alarak ikinci oldu. 
CHP Ataşehir Gençlik Kolu 1. Olağan Genel Kurul sandık sonucu:

 Kullanılan oy     :  387
 İptal edilen oy   :     7
 Murat Dursun     :  251 oy
 Caner Geyik       :  129 oy


Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER