VII. Geleneksel Ilgaz Dağı Küçükhacet Tepe (2546) Cumhuriyet Tırmanışı

Çankırı Valiliği&Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü VII. Geleneksel Ilgaz Dağı Küçükhacet Tepe (2546) Cumhuriyet Tırmanışı

VII. Geleneksel Ilgaz Dağı Küçükhacet Tepe (2546)  Cumhuriyet Tırmanışı

Birincisi 29 Ekim 2005 tarihinde yapılan ve Valiliğimiz Cumhuriyet Bayramı 88.Yıldönümü Kutlamaları arasında yer alan Ilgaz Dağı Küçükhacet  Cumhuriyet  Tırmanışı'nın yedincisi 30 Ekim 2011 Pazar günü gerçekleştirilmiştir.

  Foto Galeri

Çankırı Bölgesinden 15, Zonguldak Bölgesinden 11 (KDZ Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü ve 5 itfaiye personeli 5 gönüllü itfaiyeci),  Kastamonu Bölgesinden 2 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilmiş olup davetimiz üzerine Kastamonu Bölgesinden katılan 28 sporcu da Batı Rotasını kullanarak etkinlikte yer almışlardır.

Ereğli Belediyesi İtfaiye grubu 29 Ekim günü gelerek Mülayim Yaylası girişine kamp kurmuşlardır.

Çankırı grubunda yer alan 26 sporcu 07.30 da 1550 m. rakımdaki Ilgaz Mülayim Yaylasında buluşarak güneyden tırmanışa geçmişler, 28 kişilik Kastamonu grubu ise 1875 m. deki Ilgaz Doruk Mevkiinde buluşarak batıdan etkinliğe başlamışlardır.

-5 Co sıcaklıkta açık ve az bulutlu bir havada başlayan etkinlik saat 11.30 sularında bütün grupların 2546 m.lik zirveye ulaşmasıyla şenlik havasında bir buluşma gerçekleşmiştir.

Bir müddet dinlenen gruplar bir araya gelerek Saygı Duruşunu takiben coşkulu bir şekilde İstiklal Marşını seslendirmişler ve hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir.

12.10 sularında vedalaşarak inişe geçen kafilemiz iki saatlik bir iniş sonucu 14.10 civarında kamp alanına ulaşmıştır.

Çankırı ve Zonguldak grubuna Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kemal KARATATAR, Kastamonu ise Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Klubü Başkanı Ziver KAPLAN liderlik ve rehberlik yapmışlardır.

Etkinliğimizin gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen Sayın Valimiz Vahdettin ÖZCAN, sporcularımızın nakli için araç tahsis eden Özel İdaremiz Genel Sekreteri Hasan YILDIZ ve Kaptanımız Faruk Beye, Kastamonu Ekip lideri İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver KAPLAN, Ereğli Grubu Lideri İtfaiye Müdürü M.Ali ATEŞ ve Gönüllü İtfaiyeci Murat ALBAYRAK, Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Tansel YILMAZ ile katılan tüm sporculara teşekkür ediyor yeni etkinliklerde bir arada olmayı diliyor ve istiyoruz.

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER