TSTK Toplantısı ÇANDEF'in Evsahipliğinde Gerçekleşti

Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu aylık olağan yönetim kurulu toplantısını Çankırı Dernekler Federasyonu’nun ev sahipliğinde Kağıthane Barbisos Restaurant’ta gerçekleştirdi

TSTK Toplantısı ÇANDEF'in Evsahipliğinde Gerçekleşti


VAHAP YARTAŞ’DAN DUYGUSAL KONUŞMA


Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇANDEF İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Yartaş, konuşmasıyla toplantıya katılan genel başkan ve federasyon temsilcilerini bir hayli duygulandırdı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

BU BİRLİKTELİK DAİM OLSUN
Vahap Yartaş, 'sivil toplum konfederasyonu başkan ve üyelerini hepiniz hoş geldiniz sizleri burada ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz, siz bize misafir oldunuz yeterki bu birliktelik her daim devam etsin, biz sizleri daima misafir olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız dedi.

Vahap Yartaş, daha sonda İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu'nun bugüne kadar yaptığı faaliyetlerle ilgili olarak katılımcılara bir sunum yaptı

ONUR KONUĞU İHH VAKFI BAŞKANI BÜLENT YILDIRIM
Toplantının onur konuğu İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım’da konuşmasında vakfın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, ‘1992 yılından bu yana dünyanın neresinde olursa olsun tüm ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için çalışan ve insanları yardıma muhtaç hâle getiren meselelere insan hakları perspektifinden bakarak çözüm odaklı projeler geliştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu anlayıştan hareketle yetim çocukların bakımını üstlenerek kendi ülkelerinde, aileleri veya akrabaları yanında ya da yetimhanelerde güvenli ortamlarda en iyi şekilde yetişmeleri için çalışmalar yapmaktadır. Vakfımız yetim çocukları sürekli ve dönemsel yardımlarla desteklemektedir. Sürekli yardımlar Sponsor Aile Sistemi ile yapılan yardımlardır. Dönemsel yardımlar ise ihtiyaç bölgelerinde üç, dört, altı ay veya bir yıl gibi belirli zaman dilimlerinde ya da Ramazan ayı ve Kurban Bayramı dönemlerinde yapılan eğitim, sağlık, barınma vb. projeler kapsamında gerçekleştirilen yardımlardır. Vakfımız her ay sponsor ailelerin bağışları ile (90 TL) bir çocuğun temel ihtiyaçları olan eğitim, gıda, barınma ve sağlık alanlarındaki gereksinimlerini karşılamaktadır.

Bu çalışmalarla hedefimiz; öncelikle açlık ve yoksulluk yaşanan bölgeler ile savaş bölgelerindeki yetim çocukları organ mafyalarından, insan tacirlerinden, misyonerlerin tehlikelerinden koruyarak güvence altına almak; onların yetişme çağında ihtiyaç duydukları güven ve sevgi gereksinimlerini bir nebze olsun karşılamaktır. Güvenlik sorunu olmayan savaş bölgeleri dışındaki yerlerde ise bu çocukların eğitimlerine destek olarak ülkelerinin ya da yaşadıkları bölgelerin geleceğine katkıda bulunacak nesiller yetişmesinde payımızın olmasını istiyoruz. Bu, insanlığa yatırımdır ve dünyamız için bir kazanımdır’ dedi.

ÇANDEF’İ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (GÜYAD) Başkanı Tahsin Söğüt’te yatığı konuşmada, davetten ötürü Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yartaş’a teşekkür etti. Söğüt, federasyonun çalışmalarını yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

GÜSEV BAŞKANI OLGUN’DA TOPLANTIDA YER ALDI

Toplantının bir diğer konuğu ise GÜSEV Başkanı Vahit Olgun’du. Olgun, toplantı boyunca federasyon genel başkanlarıyla görüş alışverişinde bulundu.
Olgun ayrıca toplantıda kısa bir konuşma yaptı. Çiçeği burnunda vakfın başkanı Olgun, 'böylesine nezih bir ortamda Türkiye'nin her tarafından gelmiş ve güçlü bir birliktelik oluşturmuş değerli insanaların arasında bulunmaktan büyük mutluluk duydum' diye konuştu.

BÖLGENİN SORUNLARI VAR

TSTK Genel Başkanı Hasan Ekşi’de konuşmasında; konfederasyonun bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ile bölgesel ve güncel konulara değindi. Türkiye’nin ve bölgenin yüksek manada sorunları var diyen Ekşi, konfederasyon olarak bu sorunlara çözüm arayışı içerisinde olacaklarını kaydetti.


gündoğumu.com

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2012, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER