Her derde deva: Beykoz'da 'Tuz Terapi Odası'

Astım ve sedef hastalığından eklem ağrıları ile strese kadar birçok hastalığın tedavisine yardımcı olmak için Çankırı'dan getirilen doğal tuz ile Beykoz'da 'Tuz Terapi Odası' oluşturuldu.

Her derde deva: Beykoz'da 'Tuz Terapi Odası'
Her derde deva: Beykoz'da 'Tuz Terapi Odası'

Astım ve sedef hastalığından eklem ağrıları ile strese kadar birçok hastalığın tedavisine yardımcı olmak için Çankırı'dan getirilen doğal tuz ile Beykoz'da 'Tuz Terapi Odası' oluşturuldu.

Karabacak, "Astım ve bronşitten sedef hatalığı ile eklem ağrılarına kadar onlarca hastalığa iyi gelen 'Tuz Terapi Odası'nı hizmete açtık. Dernek olarak, İstanbul ve Türkiye'de nadir bulunan Tuz Terapi Odası'nı Beykoz'daki dernek binamızda hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz. Nadir bulunan bu tarz terapi odalarının birçok hastalığı tedavi ettiği tıbben kanıtlanmıştır" diye konuştu.

Bilal Karabacak, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdikleri Tuz Terapi Odası'nın Çankırı'dan getirilen 2,5 ton doğal tuzla hazırlandığını aktardı.

Projeyle astım, bronşit, eklem ağrısı ve sedef hastalığı gibi rahatsızlıkları olanların şifa bulmasına yardımcı olmayı hedeflediklerini dile getiren Karabacak, Çankırı'nın doğal zenginliklerini tanıtmayı da amaçladıklarını kaydetti.

"Tuz Terapi Odası'ndan her yaştan kişi rahatlıkla yararlanabilir"

Karabacak, Tuz Terapi Odası'nı Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Beykoz Belediyesi ile bazı sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla oluşturduklarını belirterek, "Günlük yarım saat veya 45 dakika süren seanslar için dernekten randevu alınması gerekiyor. Ücretlendirme ise makbuz karşılığı derneğe bağış usulüyle yapılıyor. Tuz Terapi Odası, nefes ve deri yoluyla bulaşan birçok hastalığa iyi gelirken, uzmanlarca stres ve yorgunluk atmak için de haftada bir tavsiye ediliyor" ifadelerini kullandı.

Sinir sistemini de rahatlattığı belirtilen tuz terapi odalarından, tamamen doğal olduğu için her yaştan kişilerin rahatlıkla faydalanabildiğini anlatan Karabacak, uzmanların, terapötik değeri kanıtlanmış tuz terapi odalarından özellikle kirli hava ve tozlu alanlarda çalışan kişilerin yararlanmasını tavsiye ettiğini kaydetti.

Karabacak, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudun zararlı toksinlerden temizlenmesine yardımcı olan tuz terapi odalarının, solunum hastalıkları, astım, nefes darlığı ve göğüs sıkışması, bronşit, akciğer kronik inflamasyonu, soğuk algınlığı ve grip, öksürük, kistik fibrozis, kulak enfeksiyonları, saman nezlesi, farenjit, mevsimsel alerji, egzama ve deri iltihabı, sedef hastalığı, uykusuzluk, eklem ağrıları gibi rahatsızlıklara iyi geldiğinin belirtildiğini sözlerine ekledi.

Her yaştan insanlar Tuz Terapisinden yararlanabilir. Krili hava ve tozlu alanlarda çalışan kişiler için özellikle yararlıdır. Çünkü bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalanmayı önler, vücudun zararlı toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur.


HANGİ KOŞULLAR TUZ TERAPİSİ İLE TEDAVİ EDİLEBİLİR?

Tuz Odasının Terapötik değeri kanıtlanmış olduğundan aşağıdaki rahatsızlıkları olan kişilere yarar sağlayacaktır:

    Solunum hastalıkları
    Astım
    Nefes darlığı ve göğüs sıkışması
    Bronşit
    Bronşiyal Hiperaktivite
    Bronş Tüpü İltihaba
    Akciğer Kronik İnflamasyonu
    Sinüslerin Kronik İnslamasyonu
    Soğuk Algınlığı ve Grip
    Öksürük (özellikle geceler ve egzersiz sonrası)
    Viskoz Balgam ile Öksürük
    Kistik Fibrozis
    Toz Hastalığı (Pnömokonyoz)
    Kulak Enfeksiyonları
    Anfizem
    Solunum yollarını sık akut hastalıkları
    Saman Nezlesi
    Larenjit
    Mukozal ödem
    Farenjit
    Pnömoni (Akut dönemi atlattıktan sonra)
    Mevsimsel Alerji
    Sinüzit
    Sigara içip öksürenler
    Bademcik iltihabı
    Solunum enfeksiyonları
    Rinit ve Solunum alerjileri
    Hırıltı

 
HANGİ DURUMLARDA TUZ TERAPİSİ SAKINCALIDIR?

    Ateşli enfeksiyonlarda
    Kanser geçirmiş hastalarda
    Tüberküloz geçirmiş veya geçirmekte olan hastalarda
    Kalp yetmezliği olan kişilerde
    Yüksek tansiyon hastalıklarında

TUZ ODASI EVDE'DE YAPILABİLİR

Sanıldığının aksine tuz terapisine evde de devam edebilirsiniz. Bunun için Ultrasonik Salinizer cihaz bulunması yeterli. Bu sayede evinizde ya da işyerinizin konforunda da zahmetsiz nefesin tadını çıkarabilirsiniz. Ultrasonik Salinizer cihaz özel olarak tasarlanmış ve etkili olup doğal ortamdaki tuzlu havanın şifalı etkisini taklit eder. Birkaç gün içinde artık nefes almak için mücadele içerisinde olmadığınızı göreceksiniz. Vücudunuz daha fazla oksijen alacak ve kendinizi harika hissedeceksiniz. Sadece nefes almak değil yanı sıra cildiniz için de harikalar oluşturacaksınız.

TUZ ODASININ AMACI


Bir tuz odası mümkün olduğu kadar doğal tuz mağaralarına benzer olmalıdır. Yeraltında bulunan tuz mağaralarındaki hava tuz mikronları ve iyonlar bakımından zengindir. Tuz odası da bağışıklık sistemi için faydalı negatif iyonlarla ve vücudun balgam ile mukus salgılamasına yardımcı olan mikroskobik tuz partikülleri ile doludur. Tuz lambaları ve tuz boruları tuz odasına yardımcı elemanlar olarak kullanılmaktadır. Bu mikroskobik tuz kristalleri ciğerlerinize derin olarak girdiğinde akciğer dokusunda şişlik azaltarak, onlar emer ve zararlı bakterileri ve alerjenleri nötralize eder. Sonuç olarak astım, saman nezlesi, alerji, bronşit gibi ve diğer solunum yolu problemlerinde nefes alınıp verilmesi daha kolay hale gelir. Bu terapi sayesinde birkaç gün ciğerlerinizin daha temiz olduğunu hissedersiniz.

TUZ ODASINA NASIL GİRİLİR?

tuz terapisiTedavi için sadece bir saat kadar tuz odasında bulunmak ya da dinlenmek yeterlidir. Tuz odasına üzerinizdeki kıyafetlerinizle, ayakkabısız ve herhangi bir parfüm kullanılmadan girilir. Terapi sırasında elbiselere tuz birikmesini ve elbiselerden toz çıkmasını önlemek için tek kullanımlık koruyucu önlükler giyilir. Ayaklara da aynı şekilde koruyucu galoş takılır. Terapi süresince çalan müzik ve loş ortam kişinin rahatlamasına yardımcı olabilir. İsteğinize göre terapi odasına çocuklarınızla beraber girebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER