Dinç, “Sözde Soykırım” İddialarını Kınıyorum”

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Almanya Parlamentosu’nda alınan sözde Ermeni soykırımı tasarısını kınadı.

Dinç, “Sözde Soykırım” İddialarını Kınıyorum”
 Dinç, “Sözde Soykırımİddialarını Kınıyorum
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Almanya Parlamentosu’nda alınan sözde Ermeni soykırımı tasarısını kınadı.

Başkan Dinç, Almanya’da muhalif bir parti tarafından hazırlanan ancak iktidardaki partilerce de desteklenen ve 1915 Ermeni olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısının kabulünü tarihi gerçeklikten uzak siyasi bir şov olarak nitelendirdi. Dinç, ifadelerine şu şekilde devam etti:

“Dünya tarihinde yaptıklarını soykırım olarak kabul etmek zorunda kalan tek devlet olan Almanya, kendisine dünya üzerinde bir suç ortağı arayıp yükünü hafifletmeye çalışmaktadır. Tarihi gerçeklerle değil hikâyeci bir anlatımla vurguladıkları kararın bizi bağlamayacağı ve tarihi gerçekleri değiştiremeyeceği aşikardır. 
Bizim tarihimizde ne yanma odaları vardı ne de ölümüne çalışma kampları… Biz sadece vatanımızı savunduk, hiçbir yere ve hiçbir kimseye saldırmadık. Biz, haklı bir mücadeleyi onuru ve ahlakı ile vermiş bir ecdadın torunlarıyız. O ecdat ki; yaptıkları insanlık tarihine utanç değil örnek olarak geçmiştir. Alman Meclisinde yer alan 11 Türk milletvekilinin de evet oyu kullanmasını düşündürücü ve acı verici buluyorum. Hitlerin torunlarını, bu tasarıyı kabul ettirmeye çalışanları ve kabul edenleri, vicdanları ve utançları ile baş başa bırakıyoruz.

İfade edilen yıllara bakıldığında müttefik olarak aynı safta yer almış bir milletin bazı lobilerin etkisi altında kalarak onların çıkarları doğrultusunda iftira söylemlerini siyasete taşımaları ne büyük ayıp ve acizliktir. Alman Hükümetinin bu tavrı ile söz ettiği gibi kamuoyunun kapsamlı olarak aydınlatılması çalışmalarına katkı sağlamaya değil maalesef gerçek ve hakikatten uzak kara bir lekeyi ülkemize ve milletimize sürülmesine yardımcı olmaya çalıştığı açıktır. 

Tarihi konular, tarafsız ve dürüst tarihçilerin kaleminden çıkmalıdır. Parlamentonun siyasi kalemi, tarihin hiçbir sayfasına not düşemez. 

Biz, hiç bir millete zülüm yapmamış, geçmişi parlak ve tarihi iftiharlarla dolu bir milletin evlatlarıyız. Herkesçe bilinen bu gerçeğin, bir gün bu devletler tarafından da sesli olarak söyleyebilme cesaretini kendilerinde bulmaları temennisi ile dönemin kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER