Cumhurbaşkanı Çankırı Belediyesi’nde

Çankırımızı 28 yıl sonra ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olan Sayın Abdullah Gül, Çankırı ziyaret programı çerçevesinde belediyemizi ve Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesini ziyaret ederek Çankırı Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Çankırı Belediyesi’nde
Valilik önünde il protokolü, şehit aileleri, gaziler başta olmak üzere vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Belediye Mehter takımı eşliğinde, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve yine coşkulu bir kalabalığın sevgi gösterileriyle belediye meydanında karşılandı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Belediye meydanında bir konuşma yaparak halka seslenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı’nın Ankara’nın hinterlandı olduğunu belirterek yaşanan gelişmelerle ve kalkınma ile göçün tersine döneceğini ve Çankırı ile Ankara’nın birleşmesinin uzun bir süre almayacağını ifade etti.

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç’in makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “İnanıyorum ki Ankara’ya yakın olmanın avantajlarını toplama dönemi geldi artık. Daha önceki yıllarda Ankara’ya yakın olmanın dezavantajını yaşadı Çankırı. İnsanlar daha çok Ankara’yı tercih ettiler. Bana verilen bilgilere göre Ankara’da her 20 kişiden biri Çankırılı. Dolayısıyla orada büyük bir güç var demek ki” dedi.

Şehirleri, belediye başkanlarının imar faaliyetlerinin ve yolların güzelleştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Ne kadar vizyoner bir bakış olursa şehirlerin geleceği de o kadar güzel olur. Ama iyi imar yapılmaz ve iyi planlama olmazsa şehirlerin geleceği problemli olur. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum. Son dönemlerde yerel yönetimler ve belediyelerle ilgili çok güzel yasalar da yapılıyor. İnanıyorum ki bütün bunlar, şehirlerimizi daha yaşanır ve vatandaşların mutlu bir şekilde hayat sürdüğü şehirler haline getirecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bir brifing sunuldu.

Brifing sonunda bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı’nın önemli sorunlarına çözüm için gerekenlerin yapılması ve projelendirilmesi nedeniyle Belediye Başkanı İrfan Dinç’i kutlarken, özellikle tarihi dokuda ve sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalardan dolayı tebriklerini sundu.

Ziyaretlerinde hiçbir hediye kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti anısına Belediye Başkanı İrfan Dinç, 2000 öğrenciye 100 TL değerinde giyecek yardımı ve şehrin farklı bölgelerine 100 bin ağaç dikileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdulllah Gül de bu düşüncesinden dolayı Başkan Dinç’e teşekkür etti.

Belediyenin ardından Garnizon Komutanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Büyük Otel’de eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. İş adamları, Şehit Aileleri ve Gazilerin de hazır bulunduğu yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç şunları söyledi:

“Cumhur”un gerçek temsilcisi olarak Türk milletinin gönlünde taht kurmuş,

Sayın Cumhurbaşkanım ve saygıdeğer hanımefendi, Ankara’nın yanı başındaki yarenler diyarına, kültür ve medeniyet şehrine, kaya tuzunun başkentine hoş geldiniz şeref verdiniz.

Devletine canı pahasına bağlı ve milli, manevi değerlerine en üst düzeyde sahip çıkan Çankırı halkı adına, 28 yıl aradan sonra ilimizi şereflendiren ilk cumhurbaşkanı olmanız nedeniyle zatıalinize şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze yeterince gelişememiş ve arzu edilen kalkınmışlık seviyesine ulaşamamış olan Çankırı’mızın yeni teşvik yasasının sağlayacağı avantajlarla kısa sürede büyük bir gelişmeye sahne olacağını ümit ediyoruz. Sayın valimizin ve sayın milletvekillerimizin de desteği ile başta Japon yatırımcılar olmak üzere büyük yatırımcılar yeni yatırımlar için start vermeye başlamışlardır. Bu konuda Çankırı halkı olarak sizlerin de himmetini bekliyoruz.

Umut verici bu gelişmenin yanında hızla büyüyen bir üniversitenin kentin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişip kalkınmasına katkı sağlayacağı da aşikardır.

Çankırılılar olarak üzerinde durduğumuz bir önemli husus da turizmdir. Çok zengin bir tarihi ve kültürel birikime, doğa harikası güzelliklere sahip Çankırı’mızı sayın valimizle birlikte turizme açmak için yoğun bir gayret içerisinde olduğumuzu da ifade etmek istiyorum.

Sayın cumhurbaşkanım, saygıdeğer hanımefendi, Çankırı halkı sizlerin ziyaretinden ziyadesiyle mutlu olmuştur. Bizler de bu ziyaretten onur duyduk. Sizleri Çankırı’mızda tekrar ağırlamaktan şeref duyacağımızı belirtir, saygılarımı arz ederim”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni ziyaret ettikten sonra Belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi ve rekreasyon projesi uygulanan Çankırı Kalesi’ne çıkarak incelemelerde bulundu. Çankırı Kalesi’nde yarenler tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, yapılan çalışmaları beğendiğini ifade ederek bir süre şehri panoramik olarak seyretti.

Çankırı merkezdeki son ziyaret mekanı olan Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’ne gelişinde yine vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Yaren meclislerinde başağalığın sembolü olan “başağa fesi” giydirildi. Ayrıca Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ndeki bazı önemli eserlerle ilgili de sunum yapıldı. Belediyemiz tarafından Çankırı Yerel Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi haline getirilen medresenin odalarını gezen Cumhurbaşkanı Gül’e kuzine üzerinde pişirilmiş kestane ve patates közlemesi ile ıhlamur ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün programı Şabanözü İlçesi’ndeki Ernamaş tesislerindeki inceleme ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2012, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER