Çavundur Kaplıcaları İhaleye Çıkartılıyor

Çavundur Kaplıcaları İhaleye Çıkartılıyor Çankırı, Kurşunlu, Çavundur Köyü Kaplıca Otel ve Pansiyonu 5 Haziran 2014 Perşembe günü Saat 14.oo de yapılacak ihale ile kiraya verilecektir.

Çavundur Kaplıcaları İhaleye Çıkartılıyor
Çavundur Kaplıcaları İhaleye Çıkartılıyor

Çankırı, Kurşunlu, Çavundur Köyü Kaplıca Otel ve Pansiyonu  5 Haziran 2014 Perşembe günü Saat 14.oo de yapılacak ihale ile kiraya verilecektir.



İHALE ŞARTNAMESİ


T.C. ÇANKIRI İLİ KURŞUNLU İLÇESİ ÇAVUNDUR KÖYÜ
KAPLICA,OTEL VE PANSİYON İŞLETMECİLİĞİ

2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU KAPSAMINDA KİRA İHALE ŞARTNAMESİ

GENEL ŞARTLAR


MADDE 1-
Kiraya verilecek taşınmazın: Çavundur Köyü kaplıcaları
İli: : ÇANKIRI
İlçesi : KURŞUNLU
Mahalle/Köyü : Çavundur
Mevkii : Kaplıca Mevkii
Cinsi : Kaplıca Tesisleri
Sınırları : Kaplıca tesisleri içerisinde bulunan Umumi Havuzlar,Otel,Pansiyon Kafeteryalar ve dükkanlar
Niteliği : Kaplıca işletmeciliği.

MADDE 2- Yukarıda niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmaz .Çavundur Köyü heyetince05/06/2014 tarihine tesadüf eden Perşembe günü saat 14,00 de yapılacak ihale ile kiraya verilecektir.

MADDE 3- İhale Çavundur köyü tüzel kişiliğince ; 10/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde 45 madde açık artıma usulü ile Kiralama süresinde aylık muhammen bedel üzerinden artırım sureti ile yapılacaktır.

MADDE 4- Taşınmazın kira süresi 31.12.2014gününe kadardır.Kiralar sözleşme tarihi ile başlar ilk kira bedeli peşin olarak ay’ın otuza bölünerek gün sayısı kadar kira tahsil edilecektir.

MADDE 5–Taşınmazın tahmin edilen muhammen bedel aylık kirası 12.000.00-TL dir Geçici teminatı 10.000,00TL.dir. Ayrıca ihaleyi alan ihale bedeli toplam kira üzerinden ilave kesin banka teminat mektubu verecektir.Banka teminat mektubunun süresi en az 9 (dokuz ) ay alacaktır. Kiralar her ayın ilk gününde peşin olarak alınacak olup,her ayın ilk 3 (üç) gün içinde yatırılmayan kiralar kira sözleşmesinin feshi sayılacaktır. Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır.

MADDE 6- İhaleye katılabilmek için; 8/9/1983tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Belediye Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak şarttır.

MADDE 7- İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

MADDE 8- İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları ita amirlerince, karar tarihinden itibaren en geç on beş iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirlerince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.
İta amirlerince onaylanan ihale kararları, onaylandığı günden itibaren en geç beş işgünü içinde, müşteriye veya vekiline imzası alınmak suretiyle elden veya iadeli taahhütlü mektupla tebliğ edilir. Mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün, kararın müşteriye veya vekiline tebliğ tarihi sayılır.
2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 31 inci veya 76 ncı maddelerine göre onaylanan ihale kararlarının yukarıda açıklanan şekilde tebliğinden itibaren on beş gün içinde müşteri, kesin teminatı yatırmak, sözleşmeyi düzenlemek ve sözleşmenin notere tescili gereken hallerde notere tescil ettirmek, ihaleyle ilgili vergi, resim, harç ve diğer giderleri ödemek zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat gelir kaydedilir.
İdare de aynı süre içerisinde taşınmazı müşteriye mahallinde düzenlenecek tutanakla şartnamede belirtilen sınır ve niteliğe göre teslim eder. Tutanakta, taşınmaz bina ise müştemilatı, değilse üzerindeki muhdesat ve dikili şeyler değerleri itibariyle gösterilir, teslim tutanağı ilgili yetkili ve kiracı tarafından imzalanır.

MADDE 9- Kiracı, sözleşmenin devamı süresince, mücbir ve kamudan kaynaklanan sebepler haricinde, sözleşme süresinin uzatılması, kira bedelinin indirilmesi, kiralanan alanın yüzölçümünün değiştirilmesi talebinde bulunamaz.

MADDE 10- Kiranın sona erdiğin de Çavundur kaplıcalarında bulunan Binaları ve içerisindeki eşyaları tam eksiksiz ve hasarsız muhtarlığa teslimini yapacaktır. Kiraya verilen kaplıca tesisleri, binalarını kiracı sabotaj, yangın gibi tehlikelere karşı her türlü tedbirleri almak ve sigorta kapsamına alınması, gerektiği takdirde sigorta latmak ve sigorta giderlerini ödemek zorundadır.Kaplıca tesisleri ve Binalarının genel görünüm ve ahengine uygun biçimde boya, badana gibi onarımını yapmak, özelliğini, verim gücünü bozmayacak önlemleri almak, tedbirsizlik, dikkatsizlik, ihmal, kusur gibi nedenlerle vuku bulacak zarar ve ziyanı çavundur köyü Muhtarlığına ödemek zorundadır.

MADDE 11- İhaleye katılma şartları: Gerekli nitelik ve yeterliliğe sahip olmak, istenilen Teminatı vermek, Kanuni ikamet sahibi olmak, istenilen belgeleri vermek; şirket ise yetki belgesi imza sirküleri, Vekaleten girenlerin vekaletnamesi, Nüfus cüzdan örneği zorunludur.

MADDE 12- Taşınmaza Köy tüzel kişiliğimizce ya da kamu idarelerince ihtiyaç duyulması veya taşınmazın satışı, devri halinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilecek,.Kiracının bunun üzerine yapılacak tebligatı takip eden onbeş gün içerisinde taşınmazı tahliye edecektir.

MADDE 13- Kiracının fesih talebinde bulunması, kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, kiralananı amacı dışında kullanması, taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işletme ruhsatının yasal sebeplerle iptal edilmesi hallerinde kira sözleşmesi, 2886 sayılı Kanunun 62 nci maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın idarece feshedilerek, kesin teminatı gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.

MADDE 14- Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiraya verilen yer, kiracı tarafından herhangi bir tebligata gerek kalmadan taşınmazı kiraya veren idare yetkililerine bir tutanakla teslim edilir. Bu tutanakta; kiraya verilen yer teslim edilirken bu yerlerle birlikte kiracının tasarrufuna bırakılan ve teslim tutanağında belirlenen müştemilat veya üzerindeki muhdesat ile dikili şeylerinde tam ve sağlam olup olmadığı yazılır. Noksan olan, kırılan veya kaybolan malzeme ve muhdesat kiracı tarafından aynen temin edilir veya bedeli muhtarlığa nakden yatırılır.

MADDE 15- Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi halinde taşınmaz idareye teslim edilmezse, geçen her gün için,mahkeme tarafından tespit edilen bedel oranında kira öder. Bu kiralamadan doğacak uyuşmazlıklar dan , Kurşunlu icra daireleri ve mahkemeleri yetkilidir .Yıl içerisinde kiranın 3 (üç ) gün gecikmesi ödenmemesi fesih sebebi sayılır.

MADDE 16- Sarf edeceği Elektrik su bedellerini düzenli ödeyecektir .Abonman müstecire aittir.Kira peşin olarak her ayın ilk 3 (üç) günü sonuna kadar yatırılması gerekmektedir.Ödenmeyen her günlük kira için yasal gecikme faizi uygulanır. İşyeri ruhsatı her türlü vergi resim harç kiracıya aittir.

MADDE 17- Müstecirlerden daha önceden icra ve haciz işlemi gören Köy tüzel kişiliği tarafından borç vesair nedenle tahliye ettirilen kiracılar ihaleye katılamaz.
ÖZEL HÜKÜMLER

MADDE 18- kiracı 5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal mineralli sular Kanununun hükümleri doğrultusunda çalıştırır.

MADDE 19- Kiracı kaplıca tesislerine yapmış olduğu bakım ,onarım ,tamir ve tadilat işlerini kendi bütçesinden karşılayacak hiçbir şekilde kiradan düşülmeyecek ,çavundur köyü tüzel kişiliğinden talep etmeyecektir.

MADDE 20-.Gerekli mevzuatı uyarlamak güncellemek hizmete münhasır mevzuata uymak zorundadır. Kaplıca tesislerinde 24 saat güvenlik hizmeti bulundurulacaktır.

MADDE 21-Kiracı Umumi havuzlarda ,çavundur Köyü Nüfusuna kayıtlı kişilere % 75 indirim sağlayacaktır.Özel havuzlar ,otel ve pansiyondan çavundur’lu indirimi yapılmayacaktır.

Madde:22- İhaleyi alan yüklenici Sözleşmenin imzalanmasına müteakip yedi gün (7) içinde çavundur kaplıcalarını hizmete açmak zorundadır.Yasal prosedürler veya Köy Tüzel kişiliğimizin neden olduğu aksamalardan yüklenici sorumlu değildir.Yüklenicinin hatası ve kusuru olmaksızın meydana gelen aksamalardan meydana gelen yasal sorun giderilinceye kadar yükleniciye ek süre verilir.Aksi halde sözleşmesi fesih edilerek Teminatı irat kaydedilir.

MADDE 23- Kiracı bu şartnameden doğan hakkını devredemez, tüzel kişilik dışında adi ortak alamaz, İhaleye iştirak edenler ve Yüklenici bu İdari şartname hükümlerini uyumayı kabul ve taahhüt etmiş olduklarını ibra etmiş sayılırlar .

MADDE 24- İsteklilerden İstenecek Belgeler;

GERÇEK ve TÜZEL KİŞİLER BELGELERİ
1) Dilekçe,’ Kiraya çıkan gayrimenkulün yerini bildiğine ve gördüğüne dair.)
2) Kanuni ikametgah Belgesi,(Nüfus Müdürlüğünden)
3) İmza sirküleri,(Noterden tasdikli)
4) Fotoğraflı Nüfus cüzdan örneği(Muhtarlıktan ve ya Nüfus Müdürlüklerinden)
5) Geçici İhale Teminatı,(Teminat Mektubu verilmesi halinde limit içi ve süresiz olacaktır.)
6) Cumhuriyet Savcılığından Adli Sicil Kaydı.

TÜZEL KİŞİLİKLERDEN İSTENECEK BELGELER

1) Dilekçe,’ Kiraya çıkan gayrimenkulün yerini bildiğine ve gördüğüne dair.)
2) Ticaret ve Sanayi Odası Belgesi
3) Ticaret Sicil Belgesi
4) Şirketi temsil etme yetkisi ve yetkilinin Noterden imza sirküsü
5) Ayrıca istekliler adına teklifte bulunacak kimsenin vekaletnamesi ile vekaleten iştirak edenin noterden onaylı imza sirküsü.
6) Geçici İhale Teminatı,(Teminat Mektubu verilmesi halinde limit içi ve süresiz olacaktır.)
İş bu şartname 23 Maddeden ibaret olup, Şartnamede mevcut olmayan hükümler, merri mevzuat Çavundur Köyü İhtiyar Heyetince tevdi edilen şekli ile uygulanacaktır. Çavundur Köyü İhtiyar Heyeti yönetmelik ve kiralama şartlarını mevzuata uygun şekilde düzenlemek ve uygulatmakta yetkilidir.22.05.2014

İHALE KOMİSYONU

Komisyon Başkanı ÜYE ÜYE
İhsan TÜLÜTEPE Kazım BAŞ A.Muttalip BAŞPINAR

ÜYE ÜYE
Faruk ASTAM Mehmet GÜNGÖREN

İş bu şartnameyi okudum aynen kabul ediyorum
Adı Soyadı imza

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER