“Çankırı'da I. Kitap Günleri”

Çankırı'da 21–25 Nisan tarihlerinde devam edecek olan “I. Kitap Günleri” Açılış Kokteyli 21 Nisan 2014 Pazartesi günü 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Çankırı'da I. Kitap Günleri”
“Çankırı'da I. Kitap Günleri”

Çankırı'da 21–25 Nisan tarihlerinde devam edecek olan “I. Kitap Günleri” Açılış Kokteyli 21 Nisan 2014 Pazartesi günü 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kokteyle Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş. Vali Yardımcıları Fatih Yılmaz ve İbrahim Şahin, Daire Amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması nedeni ile ilimizde ilk kez 21-25 Nisan 2014 tarihleri arasında yayın hayatına uzak olan halkımızın yayınevlerini ve yeni yayınları tanıyabilmesi ve indirimli kitap alabilmesi için Tübitak, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sedir Yayınevi (Erdem Çocuk) Grubu, Üniversite Yayınevlerinin katılımı ile İl Halk Kütüphanesi “I. Kitap Günleri” düzenlenmiştir. Ayrıca kitap günlerimize renk katması ve çocuklarımızın eğlenmesi düşüncesiyle Ankara Çağdaş Sanatçılar Tiyatrosu'ndan Çil Horoz Kalesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli Düşler Tarlası isimli Çanakkale'yi anlatan çocuk oyunları sergilenecektir” diye konuştu.

Gerçekleştirilen çalışmanın çok önemli olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Vahdettin Özcan, “Öncelikle İl Kültür ve Turizm Müdürümüzü ve İl Halk Kütüphanesi Müdürümüzü tebrik ediyorum. Ben kendisine böyle bir talimat vermedim ama kendi özverili çalışması ile bu çalışmayı gerçekleştirmiştir.

Programa destek verenlere de teşekkür eden Vali Özcan, "Bu küçük ilde kitaplarını kitapseverlerle buluşturacaklar önemli bizim için. Bizi önemsedikleri için şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca bu işe sponsor desteği sağlayan Şekerbank Çankırı Müdürüne de teşekkür ediyorum. Hanımefendi bize hiç teklifsiz destek sağlayacağını söyledi ve yerine getirdi” dedi.
 
Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER