Çankırı'da Okul Sütü Programı Uygulanmaya Başlandı

Çankırı'da  Okul Sütü Programı Uygulanmaya Başlandı
Çankırı'da  Okul Sütü Programı Uygulanmaya Başlandı
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı" 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında tekrar uygulanmaya başlanmıştır.
Çankırı genelinde 91 okulda 10688 öğrenciye süt dağıtımı yapılacaktır (Geçen sene 10539 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı). Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün dağıtımı yapılacaktır. Sütler ders öğretmenleri gözetiminde, öğrencilerce 2. ders saatinde içilecektir.
Program, Bakanlar Kurulu kararı gereğince, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanacaktır.
Okul Sütü Programı’nın amacı; ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemektir.
7 farklı coğrafi bölgede, sosyo-ekonomik ve kültürel farklılıklardan kaynaklanan yaşam tarzları, bireylerin beslenme alışkanlıklarını da küçük yaşlardan itibaren şekillendirmektedir. Özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinden kaynaklanan birçok sağlık sorununun önüne geçilmesinde, “Okul Sütü Programı” önemli bir rol oynamaktadır.
İstikbalimiz olan çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize en büyük yatırım anlamı taşıyan Okul Sütü Programı’nın uygulanmasının önemi, ülkemizde binlerce çocuğun ailelerinin sosyo-ekonomik durumları nedeniyle hiç süt içemediği göz önünde tutulduğunda daha iyi anlaşılacaktır.
Okul Sütü;
- Özellikle vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklanan sağlık sorunlarının önüne geçilebilmesini destekler.
- İleriki yaşlarda tüketim alışkanlığı kazandırır.
- Çocuğun sosyalleşmesine katkı sağlar.
- E-Okul programı ile çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel gelişim düzeylerini ölçme ve izlemeyi sağlayarak, geleceğe dair sağlık politikalarının geliştirilmesine kaynaklık eder.


                                                                             

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER