Başkan Dinç, "Zengin Fakir Aynı Sofrada Buluşalım"

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, icra edeceğimiz Ramazan Ayı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Dinç, "Zengin Fakir Aynı Sofrada Buluşalım"
 Başkan Dinç, "Zengin Fakir Aynı Sofrada Buluşalım"

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, icra edeceğimiz Ramazan Ayı münasebeti ile bir mesaj yayınladı
Dinç, Ramazan Ayı'nın insanlar arasındaki hoşgörü ve muhabbeti artırdığına ve manevi bir atmosfer oluşturduğuna vurgu yaparak mesajına şu şekilde devam etti:
"Sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı On Bir Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı'na kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu bu Mübarek Ay; tutulan orucuyla, verilen fitre ve zekatıyla ibadelerle dolu bir aydır. Bu ibadetler dolayısıyla da ayların en bereketlisidir. Sosyal dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, nefis muhasebesinin daha etkin bir şekilde yapıldığı bu kutsal ay, Müslümanlar için el ele vermek ve kaynaşmak için bir vesiledir. 
Ramazan Ayı'nın insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Razaman Ayı'nda yenilenir ve kuvvetlenir. Oruç, ibadet ve sabır ayı Ramazan'da verilen iftarlarla, yapılan paylaşımlarla zengin fakir kaynaşarak gönüller huzurla dolmakta, birlik ve beraberliğimiz en güzel noktaya ulaşmaktadır. Manevi hayatımızın iyi yönde değiştiği ve geliştiği bu ayda, kimsesizlere, fakirlere, yoksullara, komşulara yardımda bulunmak; onlara şefkat ve merhamet göstermek inancımızın gereğidir. Okumuş olduğumuz Kur'an ile tuttuğumuz oruç ile kılmış olduğumuz teravihlerle, kişiyi madden ve manen kemale ulaştıran bu ayın gönül aynalarımızı da parlatmasını diliyorum. 
Kültürel değerlerimizi ve geleneklerimizi yaşatmak adına, her yıl olduğu gibi bu Razamazan'da da iftar sofralarında bir olacağız. Çarşamba ve Cuma akşamları Karatekin Parkı'nda geleneksel Ramazan Sokağımızı kuracağız. Salı ve Perşembe akşamları da ney dinletilerimiz ile vatandaşlarımıza manevi bir atmosfer oluşturacağız. 
On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nın bu maneviyatı yüksek havasının, gelenek ve göreneklerimizi, faziletlerimizi koruyup daha güzel yaşama ve yaşatmaya vesile olacağına inanıyor, Mübarek Ramazan Ayı'nın başta şehrimiz olmak üzere, ülkemize ve Tüm Alem-i İslam'a hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109