THY Hisseleri Almanya ile uçuşa geçti

Lufthansa başlatmayı planladığı uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar konusunda THY ile ileri aşamada görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

THY Hisseleri Almanya ile uçuşa geçti
THY Hisseleri Almanya ile uçuşa geçti

Lufthansa başlatmayı planladığı uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar konusunda THY ile ileri aşamada görüşmeler yürüttüğünü açıkladı. Açıklamanın ardından THY hisseleri yüzde 3 civarı primli seyrediyor.

Gelir bazında Avrupa'nın en büyük havayolu olan Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Lufthansa bu kapsamda "Wings" markası altında yürüttüğü düşük maliyetli seferleri artırmayı hedefliyor. Şirket halihazırda kısa mesafeli seferler düzenleyen Germanwings markasının faaliyetlerini Avrupa çapı seferleri kapsayacak şekilde genişletirken, yerel uçuşlar düzenleyen Eurowings havayolunun da sefer sayılarını artırmayı hedefliyor. Uzun mesafede ise Münih veya Köln ve Düsseldorf'tan kalkacak seferlerden oluşan bir konsept değerlendiriliyor.

İş Yatırım Havacılık Analisti Efe Kalkandelen Lufthansa'nın açıklamasının ardından THY hisselerinin yükseldiğini belirterek, "Lufthansa, özellikle Ortadoğu'daki havayolu şirketleri ve düşük maliyetli havayolu şirketleriyle artan rekabete karşı geçtiğimiz hafta Air China ile bu hafta da THY ile stratejik ortaklıklar kurarak cevap vermeye hazırlanıyor. Eğer anlaşma imzalanırsa THY bakımından Lufthansa'nın daha yüksek gelirli müşterilerine ulaşabilmesi açısından THY için olumlu olacaktır" dedi. 

Hisseler yüzde 3 yükseldi

Açıklama öncesi 6.55 liradan işlem gören THY hisseleri 6.72 liraya kadar yükseldikten sonra dünü, yüzde 2.76 primle 6.69 liradan kapattı.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER